ŠOKANTNA ODBRANA KAVČANA! Tvrde da je ubijeni "škaljarac" živ, u sudu zaprepastili: UHAPŠEN JE NA JAHORINI!
Foto: Turska policija, Printscreen

sud u istanbulu

ŠOKANTNA ODBRANA KAVČANA! Tvrde da je ubijeni "škaljarac" živ, u sudu zaprepastili: UHAPŠEN JE NA JAHORINI!

Crna Hronika -

Na suđenju za ubistvo "škaljarca" Rista Mijanovića pred sudom u Istanbulu, odbrana okrivljenih "kavčana" tvrdi da je Mijanović živ, kao i da je tri meseca nakon njegovog navodnog ubistva, on bio na Jahorini, gde je planirao napad na Radoja Zvicera, vođu kavačkog klana.

Turski mediji prenose da je na suđenju okrivljenima za ubistvo "škaljarca" u Turskoj u novembru 2020. godine bilo burno i da je odbrana okrivljenih državljana Crne Gore sudu predočila nove dokaze. Podsetimo, u ovom slučaju sudi se Radoju Živkoviću Žutom, Zvicerovom rođaku, zatim Milanu Vujotiću i Željku Bojaniću, kao i turskom državljaninu Hakanu Kaptunu.

isplivale fotografije mučenja rista mijanovića
isplivale fotografije mučenja rista mijanovićafoto: Printscreen/odatv.com, turska policija

- Odbrana "kavčana" je na ročištu šokirala sve prisutne u sudnici kada su otkrili da imaju dokaz da je Risto Mijanović živ i da nije tačno da je otet, mučen, ubijen, pa zakopan u dvorištu vile Željka Bojanića u Istanbulu, kako to tužilaštvo navodi u optužnici. Naveli su da poseduju papir na kome piše da je Mijanović uhapšen u februaru 2021. na Jahorini i to sa još dvojicom muškaraca - pišu turski mediji i dodaju:

- Dokaz o tome priložen je sudu i oni su bili izričiti da poseduju dokaz, da je žrtva o kojoj tužilaštvo priča, tri meseca nakon navodnog ubistva uhapšena u Republici Srpskoj!

tamara i radoje zvicer. tamara pucala na napadače u maju 2020. u ukrajini i spasila muža
tamara i radoje zvicer. tamara pucala na napadače u maju 2020. u ukrajini i spasila mužafoto: detective-info.com.ua, Privatna Arhiva

Sud u Istanbulu je uzeo dokazni materijal, koji će do sledećeg ročišta proveriti. Inače, hapšenje na Jahorini, koje pominju branioci "kavčana" dogodilo se 12. februara 2021. kada su lišeni slobode Milan Kršić, za kojim su bile raspisane tri crvene Interpolove poternice i Cetinjani Boban Sjekloća i Filip Roganović, koji važi za bliskog čoveka Riste Mijanovića. Kako su tada mediji preneli, Mijanović je navodno bio šef Roganoviću.

belivuk radio za zvicera
belivuk radio za zvicerafoto: Privatna arhiva, Zorana Jevtić, Printscreen

- Plan ove grupe bio je da likvidiraju Radoja Zvicera koji je sa porodicom trebalo da boravi na zimovanju i to u društvu Veljka Belivuka. Međutim, plan za zimovanje im je propao jer je osam dana pre zimovanja Belivuk uhapšen u Beogradu. Veruje se da je i Zvicer zbog toga odustao od odlaska na Jahorinu, a na tu planinu u to vreme došla je samo Zvicerova žena - podseća izvor i dodaje da je policija potom uhapsila trojicu osumnjičenih, za koje se navodilo da su pripadnici škaljarskog klana i da su motrili na Tamaru Zvicer.

- Uhapšeni su nekoliko dana vrebali i pratili Zvicerovu ženu, čak su odseli u istom hotelu gde i ona, ali je policija dobila dojavu i uhapšeni su - podseća izvor.

Inače, na ročištu u Istanbulu Radoje Živković, koji je uhapšen u Turskoj posle likvidacije Jovana Vukotića, vođe škaljaraskog klana, negirao je da poznaje Ristu Mijanovića, kao i ostale okrivljene.

radoje žiovković uhapšen u turskoj zbog organizacije likvidacije jovana vukotića
radoje žiovković uhapšen u turskoj zbog organizacije likvidacije jovana vukotićafoto: Police Turkey

- Nemam nikakve veze sa ubistvom Rista Mijanovića. Nisam nikoga kidnapovao, mučio ili ubio. Ne znam ni ko je Risto. Takođe, ne poznajem ni Bojanića, niti Hakana Kaptuna, vlasnika restorana iz kog je žrtva navodno oteta- rekao je Živković i dodao "da fleš disk koji je kao dokazni materijal dostavila Srbija, nema nikakve veze s njim".

Sud u Istanbulu produžio je pritvor Bojaniću, Živkoviću i Vujotiću, koji se nalazi u kućnom pritvoru, dok je Hakan Kaptana pušten da se brani sa slobode.

Milan Vujotić

Neću da vam dam šifre od telefona

Milan Vujotić, visokopiziconirani pripadnik kavačkog klana, i desna ruka odbeglog Radoja Zvicera, na suđenju je rekao da ne zna ni zbog čega se nalazi na optužnici.

milan vujotić
milan vujotić foto: Police Turkey

- Ne poznajem nikoga među optuženim ljudima ovde. Nisam imao nikakvu vezu ni sa kim. Što se tiče Rista, njega ne poznajem i među nama nije bio nikakav problem. Iskreno, ne znam ni zbog čega sam ovde - rekao je Vujotić na suđenju:

- Bio sam u Španiji kada je ta osoba nestala, a u Tursku sam došao 21. aprila 2021. na lečenje koje mi je bilo potrebno nakon nesreće koju sam imao u Francuskoj 2016.

Okrivljeni Vujotić je na suđenju rekao i da turskim istražiteljima neće da da svoje lozinke od telefona, pa mu je predsednik suda opet zatražio šifre.

- Kada me je policija privela, loše su se poneli prema meni i zato neću da vam dam svoje lozinke - rekao je Milan Vujotić u sudu.

Advokat Bojanića

Telo nije pronađeno, dokaza nema

Advokat Željka Bojanića, na čijem je imanju, kako to navodi tužilaštvo, 9. novembra 2020. zakopano telo ubijenog Mijanovića, naveo je i da je optužnica vraćena četri puta jer telo Rista Mijanovića nije nađeno.

željko bojanić uhapšen u novembru 2022.  sumnja se da je u dvorištu njegove vile zakopan mijanović
željko bojanić uhapšen u novembru 2022. sumnja se da je u dvorištu njegove vile zakopan mijanovićfoto: Printscreen

- Digitalni materijali o kojima je ovde reč ne mogu da budu merodavni i ne mogu se smatrati pravnim dokazima. Telo nije pronađeno, pa je optužnica vraćana četri puta na dopunu- rekao je advokat.

(Kurir.rs - Ekipa Kurira)

Bonus video:

04:34

RAT DO ISTREBLJENJA?! OVO JE VIDAK ČIJE SU SPALJENO TELO NAŠLI U ŠUMARKU: Za nepunu godinu likvidirano 5, kavčani sve suroviji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track