ZAKAZANO SUĐENJE DARKU ŠARIĆU: Odbrana traži da deo suđenja bude zatvoren za javnost
Foto: Ana Paunković, Nenad Kostić

specijalni sud

ZAKAZANO SUĐENJE DARKU ŠARIĆU: Odbrana traži da deo suđenja bude zatvoren za javnost

Crna Hronika -

Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima kojima se na teret stavlja da su bili pripadnici kriminalne grupe koju je on, kako tvrdi tužilaštvo, organizovao iz pritvora zakazano je za 31. avgust i 1. septembar, potvrdio je za Kurir Šarićev branilac, advokat Dalibor Katančević.

- Pripremno ročište završeno je danas i zakazan je glavni pretres. Svi optuženi negirali su krivicu, tužilaštvo i odbrana predložili su dokaze a mi ćemo argumente o tome zbog čega smatramo da je korišeće skaj aplikacije kao dokaza nezakonito, izneti na glavnom pretresu - kaže Katančević za Kurir.

Kako nezvanično saznajemo, branilac dvojice policajaca Danila Stojanovića i Milutina Radovanovića, advokat Veljko Delibašić predložio je sudu da javnost bude isključena kada njih dvojica budu iznosila odbranu.

Optuženi Stojanović i Radovanović
Optuženi Stojanović i Radovanovićfoto: Printscreen

- Advokat Delibašić je predložio i da sud pošalje zahtev MUP, BIA i Vladi Srbije da Stojanovića i Radovanovića oslobode čuvanja državne i službene tajne, kako bi mogli da iznesu odbranu - kaže sagovornik Kurira.

Podsetimo, optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal osim Šarića, Stojanovića i Milutinovića, obuhvaćeno je još 13 osoba, među kojima su i advokat Dejan Lazarević, zatim Šarićev mlađi brat Duško Šarić kao i navijač Uroš Radovanović, koji se ranije prezivao Mišić.

Na teret im je stavljeno da su po nalogu vođe grupe planirali iz osvete da ubiju svedoka saradnika iz postupka za šverc kokaina, Nebojšu Joksovića, a da su pošto im to nije pošlo za rukom, pokušavali da ga diskredituju kako bi izgubio taj status.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track