ŽANDARM ZBOG 5.000 EVRA UBIO I SPALIO 2 MLADIĆA, ONDA PRETIO SESTRI SVOG SAUČESNIKA: Krevet tvog brata u zatvoru ostaće prazan...

pre 10 godina

ŽANDARM ZBOG 5.000 EVRA UBIO I SPALIO 2 MLADIĆA, ONDA PRETIO SESTRI SVOG SAUČESNIKA: Krevet tvog brata u zatvoru ostaće prazan...

Crna Hronika -

Prošlo je deset godina otkako je žandram Aleksandar Krstić iz Kraljeva ubio i zapalio dvojicu Jagodinaca, Srđana Tomića i Aleksandra Nedeljkovića.

Krstić je za svirepi zločin osuđen na 40 godina zatvora, njegova nevenčana supruga Ivana Radivojević dobila je dve i po godine, a drugi saučesnik Goran Dabić devet godina, prema odluci suda iz 2015.

Aleksandar Krstić je kobnog 14. jula 2013. pozvao Srđana Tomića i Aleksandra Nedeljkovića da dođu u Kragujevac

- Dvojicu mladića namamio je tako što im je rekao da treba da vide automobil koji će dati Nedeljkoviću i tako izmiriti svoj dug od 5.000 evra. Kad su se našli, Krstić je seo na zadnje sedište, uperio pištolj u mladiće i naterao ih je da stanu u selu Zakuta kod Kraljeva, a onda ih ubio hicima u glavu. Tela je prebacio na zadnje sedište i zatim otišao u selo Ratković kod Rekovca. Tela je prekrio ćebetom, polio benzinom i zatim zapalio automobil.

Ivana Radivojević

Krstić je uhapšen dva dana kasnije i priznao je delo.

- Dabić je pomogao posle ubistva da se sakriju i unište tragovi. Ivanu Radivojević sud nije mogao da proglasi krivom, kao u slučaju Dabića, iako je slično delo počinjeno, jer prema zakonu jedan broj srodnika počinioca može da dobije maksimalno tri godine zatvora - objasnio je sudija.

Roditelji ubijenog Srđana bili su očajni posle izricanja presuda i određivanja kazni.

Srđanov otac Milisav Tomić rekao je da je samo izricanje maksimalne kazne za sve moglo da ga primiri.

- Očekivao sam maksimalnu kaznu za sve njih. To mi ne bi vratilo sina, ali moglo bi da me primiri... Ovo je bruka za sud. Samo smrtna kazna bi bila adekvatna - rekao je Tomić, koji je svoje nezadovoljstvo pokazao glasnim negodovanjem tokom čitanja presude.

Ivana Radivojević
Ivana Radivojević

I Srđanova majka Koviljka Jovičić oglasila se posle izricanja presude rekavši:

- Želim joj da rodi sina, pa da ga ubiju i spale kao moje dete... Da shvati kako se roditelj oseća.

Navodno je Krstić, dok je suđenje još trajalo, pretio svedoku, Gordani Dabić, sestri svog saučesnika, slanjem poruke iz zatvora.

"Krevet tvog brata u zatvoru ostaće prazan ako ne budeš slušala instrukcije za svedočenje", pisalo je u poruci.

Gordana Dabić je rekla da su joj oktobra 2013. godine na mobilni telefon stizale preteće poruke i da je to odmah prijavila policiji.

- Tražili su od mene da dođem u Šumarice u Kragujevcu kod “Usamljenog lava”, kako bih preuzela koverat u kojem će biti napisane instrukcije o tome šta treba da kažem na suđenju. Ukoliko to ne učinim, napisali su mi i da će moj mlađi brat nestati tokom te nedelje - rekla je u sudnici Dabićeva.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:09

SIN ZAHTEVAO EKSHUMACIJU TELA POKOJNOG OCA I OTKRIO MONSTRUOZAN ZLOČIN Radenković: O ovom slučaju učili smo u policijskoj školi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track