DEČAK UBICA PRIČA O ORUŽJU: Otac i majka mogu da prisustvuju ispitivanju trinaestogodišnjaka! NAJNOVIJI DETALJI SA SASLUŠANJA
Foto: Petar Aleksić, Tamara Trajković/Espreso, Privatna arhiva

više javno tužilaštvo u beogradu

DEČAK UBICA PRIČA O ORUŽJU: Otac i majka mogu da prisustvuju ispitivanju trinaestogodišnjaka! NAJNOVIJI DETALJI SA SASLUŠANJA

Crna Hronika -

Dečak koji je počinio stravičan masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", 3. maja, danas bi pred Višem tužilaštvu u Beogradu trebalo da svedoči o tome kako je uzeo očevo oružje iz kog je ubio devetoro vršnjaka i čuvara škole.

- Dečak je u ustanovi pod stalnim lekarskim nadzorom i danas je izveden kako bi u tužilaštvu svedočio u sklopu istrage koja se vodi protiv njegovog oca zbog sumnje da je počinio teško delo protiv opšte sigurnosti - podseća sagovornik Kurira.

Mesto zločina
Mesto zločinafoto: Petar Aleksić

On objašnjava da se otac sumnjiči da nije dobro obezbedio oružje koje je imao u kući i da ga je dečak uzeo i kobnog dana ubio desetoro.

- Dečak je važan svedok jer samo on može da objasni na koji način je otključao sef i uzeo oružje - kaže sagovornik Kurira.

Njegov otac, podsetimo, uhapšen je istog dana a dečak koji je počinio zločin nije krivično odgovoran jer je mlađi od 14 godina.

- Otac je i dalje u pritvoru i on ima pravo da prisustvuje saslušanju svedoka,kao i majka koja je i dalje njegov zakonski staratelj i koja je i potpisala saglasnost da on bude smešten u ustanovu. Takođe ispitivanju mogu da prisustvuju i oštećeni odnosno porodice ubijenih kao i njihovi zastupnici. Takođe, saslušanju osim tužioca koji vodi postupak, prisustvuju i advokati njegovog oca - objašnjava sagovornik Kurira.

Kurir.rs

Bonus video:

02:18

NASILJE RAĐA NASILJE! Zorica Mršević o fenomenu veličanja ubica na društvenim mrežama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track