DEČAK-UBICA NA SASLUŠANJU SAZNAO KOGA JE SVE UBIO Evo kako se ponašao dok je odgovarao na pitanja o zločinu: OVO JE SVE IZNENADILO
Foto: Nenad Kostić, Nemanja Nikolić, Petar Aleksić, Privatna arhiva

novi detalji

DEČAK-UBICA NA SASLUŠANJU SAZNAO KOGA JE SVE UBIO Evo kako se ponašao dok je odgovarao na pitanja o zločinu: OVO JE SVE IZNENADILO

Crna Hronika -

Učenik (13) koji je 3. maja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar iz dva očeva pištolja ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja, juče je četiri sata putem video linka koji je uspostavljen između psihijatrijske klinike i tužilaštva svedočio u istrazi koja se vodi protiv njegovog oca.

Dečak-ubica do juče nije znao koga je sve ubio, znao je broj ljudi, ali ne i imena.

- Dečak je prvi put saznao prave razmere onoga što je zapravo učinio 3. maja, jer do sada je znao da je ubio ljude, ali nije znao tačno u koga je sve pucao i ko nije preživeo od njegovih drugara iz škole. Dok je odgovarao na pitanja bio je hladan, nije pokazivao nikakve emocije, u jednom momentu je čak rekao "ne sećam se kada sam poslednji put plakao". Bez ikakve emocije je bio i kada je rekao "žao mi je", čak ni majkama njegovih drugara koje je ubio, a koje su prisustvovale saslušanju, nije izjavio saučešće - otkriva izvor Kurira i dodaje da se na licu dečaka ubice nije videla ni trunka kajanja.

On je odgovorio na brojna pitanja, koja se tiču kako toga kako je naučio da puca, tako i na koji način je uzeo očeve pištolje, ali i o samom masakru.

00:34

MAJKA PRVI PUT OČI U OČI SA SINOM-UBICOM POSLE MASAKRA, OTAC NIJE DOŠAO DA GA VIDI! Dok je svedočio pred kamerom, SELA PORED NJEGA

- Rekao je da je inspiraciju za zločin dobio dok je gledao dokumentarni film o ubicama u školi i da ga je to podstaklo da razmišlja o tome da učini isto. Priznao je da je sam uzeo očeve pištolje koji su bili zaključani katancem pod šifrom i kamerama - otkriva izvor Kurira.

Kako navodi, dečak ubica je potvrdio i da je naučio da rukuje oružjem u streljani.

- Nije me obučavao otac, učio me je da pucam jedan stariji čovek koji radi tamo - rekao je navodno tokom ispitivanja dečak. Odgovore koje je davao, a koji su se pre svega ticali toga kako je uzeo dva očeva pištolja, davao je mirno.

- Njegovi odgovori ne priliče detetu od 13 godina, odgovara kao da je stariji bar 20 godina. Svi prisutni su bili iznenađeni načinom na koji govori dete - kaže naš izvor.

Roditelji žrtava, koji su prisustvovali ispitivanju i imali mogućnost da preko tužioca postave pitanja, su iz sudnice izašli vidno potreseni.

- Bilo im je jako teško da gledaju u vršnjaka njihove dece, koji ih je brutalno ubio, ali su se držali hrabro i dostojanstveno tokom ispitivanja. Otac dečaka, koji je u pritvoru, nije prisustvovao saslušanju iako je na to imao pravo kao osumnjičeni - objašnjava naš sagovornik.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track