MILJKOVIĆ JE SMRT OVOG NESREĆNOG DEČAKA HTEO DA ISKORISTI DA OPERE KRVAVE RUKE! Majci sudili za njegovo ubistvo, pa oslobođena
Foto: Dado Đilas, Dragana Udovičić

bezočan pokušaj

MILJKOVIĆ JE SMRT OVOG NESREĆNOG DEČAKA HTEO DA ISKORISTI DA OPERE KRVAVE RUKE! Majci sudili za njegovo ubistvo, pa oslobođena

Crna Hronika -

Marko Miljković je u oktobru u Specijalnom sudu u Beogradu na pripremnom ročištu raspravljao o misterioznom nestanku dečaka Đorđa Andrejića (13) koji je pre tačno 13 godina otišao sa majkom Marinom Andrejić u baštu i nije se vratio, tvrdeći "da je njegova majka oslobođena jer nije nađeno njegovo telo".

Naime, nestanak dečaka Đorđa godinama intrigira javnost u Srbiji, a kako njegovo telo nikad nije nađeno njegova majka koja ga je poslednji put i videla prvo je u policiji priznala zločin, da bi tokom sudskog postupka negirala krivicu. Marina Andrejić je osuđena u dva navrata za ubistvo sina, a potom pravosnažno oslobođena za zločin, jer nije bilo dovoljno dokaza koji ukazuju da je ona počinila zločin.

nestali dečak đorđe andrejić o kome je marko miljković pričao u sudu
nestali dečak đorđe andrejić o kome je marko miljković pričao u sudufoto: Privatna arhiva, Dado Đilas

Ovaj slučaj našao se kao tema rasprave u najvećoj sudnici u Specijalnom sudu u Beogradu, i to na suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića kojima se na teret stavlja da su počinili sedam brutalnih likvidacija. Miljković je na pripremnom ročištu pokušao da ospori optužnicu i ubedi sud da njihova kriminalna grupa nije ubila nikog s tezom da "nema tela, nema dela", a kao primer prikazao je presudu kojom je Marina Andrejić oslobođena za ubistvo svog sina Đorđa u leto 2010.

Inače, da podsetimo, Andrejićeva nije oslobođena zbog nedostatka tela, pošto je lobanja dečaka pronađena, već zbog toga što nijedan dokaz nije ukazivao na to da je ona ubica, dok protiv klana tužilaštvo ima brojne dokaze.

marina andrejić sa slikom svog sina
marina andrejić sa slikom svog sina foto: Dragana Udovičić

- Miljković je na govornicu doneo presudu kojom je Marina Andrejić oslobođena i citirao delove, navodeći da telo mališana nikad nije nađeno, te da je majka oslobođena. On je podvukao narandžastim markerom delove presude, svi su ostali bez teksta - podseća izvor kako je bilo na početku suđenja najmonstruoznijem klanu koji je radio kao beogradska ispostava kavačkog klana.

Kurir je tada imao uvid u presudu Apelacionog suda u Beogradu koji je Marinu Andrejić oslobodio optužbi za ubistvo sina, gde se jasno vidi da je Miljkoivć zamenio teze govoreći o tome da je majka oslobođena jer telo nije pronađeno.

1 / 3 Foto: Dado Đilas, Dragana Udovičić

Naime, Marina je oslobođena jer na motičici kojom je dečak ubijen nije bilo njegovih DNK tragova, već samo njene krvi pošto se prethodno posekla. Takođe, u presudi se navodi i daje lobanja nađena nakon tri meseca od nestanka, a koja je verovatno pripadala njemu ali je naknadno doneta tu, što je pobilo Marinino prvo priznanje da je sina ubila i ostavila telo na određenom mestu, na kom mališan nije nađen uprkos obimnoj potrazi policije i građana.

Uzrok smrti dečaka nikad nije utvrđen, a na lobanji koja je nađena nije bilo tragova udaraca i nije bilo tragova oštećenja. Sud je na kraju našao da ne postoje dokazi koji bi potvrdili da je Andrejićeva ubila sina i ona je pravosnažno oslobođena. Ubistvo Đorđa Andrejića i zločini za koje se tereti klan Belivuk-Miljković ni po čemu nisu slični.

- Miljković je pokušao da iskonstruiše ono što njemu odgovara, iako su ova dva slučaja bukvalno neuporediva. Tužilaštvo u slučaju sedam ubistava ima DNK tragove, poruke koje nepobitno ukazuju da je neko krivično delo izvršeno, s obzirom na to da pominju "čišćenje i uklanjanje dokaza", fotografije mučenja žrtava i slike s njima i, što je najvažnije, iskaze tri svedoka-saradnika. Protiv Marine Andrejić takvi dokazi nisu postojali - podseća naš sagovornik.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja