"VIDELA SAM TELO POKRIVENO, DALI SU MI SAMO RUKU DA JOJ POLJUBIM": Potresne reči majke poginule tinejdžerke kod Vrčina (FOTO)
Foto: Kurir, Privatna arhiva

za tragediju saznala od komšinice

"VIDELA SAM TELO POKRIVENO, DALI SU MI SAMO RUKU DA JOJ POLJUBIM": Potresne reči majke poginule tinejdžerke kod Vrčina (FOTO)

Crna Hronika -

Majka tinejdžerke (15), koja je sinoć poginula na pružnom prelazu u Vrčinu u saobraćajnoj nesreći, kaže da je za tragediju saznala od komšinice.

- Ona je otišla sa drugarima da se provoza, druže se, stalno su zajedno. To je bilo oko 22 sata, više ni ne znam - kaže nam majka uplakana i dodaje:

- U jednom trenutku me pozvala komšinica i rekla da brzo dođem na pružni prelaz. Ja sam ćerku zvala pre toga, ali mi se nija javljala na telefon. Ali, nisam ni slutila da ću kad dođem na prugu moći samo da se oprostim od nje.

Vrčin, poginuli mladić i devojka, pruga, blur devojčice
foto: Privatna arhiva

Kako kaže neutešna žena, dok u rukama steže ćerkinu sliku, njeno dete i V. G. (18), koji je bio za volanom "pežoa" koji se sudario s vozom i koji je takođe poginuo, to su bila mirna i dobra deca koja su volela da se šale i nikada nisu pravili nikakve probleme.

Vrčin, poginuli mladić i devojka, pruga, blur devojčice, majka Angelina
foto: Kurir

- Sela sam u kola i na licu mesta videla njeno telo pokriveno, dali su mi samo ruku da joj poljubim. Od tada ne mogu da se smirim - kaže neutešna majka za Kurir.

Vrčin, poginuli mladić i devojka, pruga, blur devojčice
foto: Privatna arhiva

Prijatelj porodice za Kurir kaže da je na licu mesta sve bilo jezivo.

- Tamo su se i ranije dešavali udesi, on je tek počeo da vozi, tek proslavio rođendan, a ona upisala prvi razred srednje škole. Ceo život je bio pred njima - kaže nam on.

Kako su nam objasnili pružni prelaz u Vrčinu nije pravilno obezbeđen i ranije su ukazivali na opasnost koja preti od neobeleženog prelaza.

Podsetimo, na putnom prelazu između Vrčina i Lipa, koji je obezbeđen saobraćajnim znakovima drumske signalizacije na putu, dogodila se nesreća kada je teretni voz naleteo na putničko vozilo koje je prelazilo prugu. U toj nesreći poginuli su mladić V. G. (18) i njegova drugrica (15), a lakše je povređena devojka (17), koji su se nalazili u automobilu "pežo".

1 / 4 Foto: Kurir

Automobil se kretao lokalnom saobraćajnicom iz pravca Vrčina prema Kasapovcu i u trenutku kada je prelazilo prugu, naišao je teretni voz, koji je udario u desnu stranu vozila.

Nakon što su policija i tužilaštvo izvršili uviđaj, uklonjeno je drumsko vozilo i popravljena železnička infrastruktura koja je u ovoj nesreći bila oštećena, saopštila je Infrastruktura Železnice Srbije.

(Kurir.rs - D. A.)

Bonus video:

00:11

Teška nesreća na Ibarskoj magistrali kod Lipovičke šume

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track