"PRE TAČNO GODINU DANA SMO JE IZGUBILI": Prijatelji poginule planinarke Dade spremaju akciju posvećenu njoj
Foto: Facebook

psd stara pazova

"PRE TAČNO GODINU DANA SMO JE IZGUBILI": Prijatelji poginule planinarke Dade spremaju akciju posvećenu njoj

Crna Hronika -

Planinarka Daliborka Sokolović iz Stare Pazove (41) poginula je pre tačno godinu dana dok se spuštala sa vrha Očnjak na planini Prokletije u Crnoj Gori, a a planinarsko društvo čiji je bila član organizovaće povodom toga šetnju u njenu čast.

- Pre tačno godinu dana tragično smo izgubili, pre svega našeg prijatelja a onda i vernog i posvećenog člana Daliborku Sokolović. Ova šetnja je mali način da očuvamo sećanje na nju - napisali su iz PSD Stara Pazova i dodali:

- Akcija je posvećena našoj drugarici i dugogodišnjoj članici od osnivanja društva Daliborki Sokolović i njenoj uspomeni.

Daliborka Sokolović, Stara Pazova
foto: Pritnscreen/Facebook

Nesrećna žena je, da podsetimo, bila na planinarenju bila sa jednim klubom iz Beograda.

- Prilikom silaska sa vrha Očnjak visokog 2185metara , na Prokletijama, u neobezbeđenom strmom delu staze došlo je do okliznuća i pada sa tragičnim ishodom...Naša draga Dada je otišla na planinarenja u nebeske prostore... Porodici, rodbini, kolegama, Planinarskoj zajednici i svima koji su poznavali Dadu upućujemo izraze najdubljeg saučešća - napisao je tada prijatelj stradale.

Komšije stradale Daliborke za Kurir su pre godina dana ispričale da je Dada mnogo volela da planinari.

- Ona je ovde živela sa mamom, bratom i njegovom porodicom. Pre nekoliko godina je ostala bez oca, a majka joj je bolesna i Daliborka je brinula o njoj. Volela je planinarenje, išla je često na te ture - ispričale su komšije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track