VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U BEOGRADU: Veselin Milić nije počinio krivično delo kada je pokazao spisak dece
Foto: Nemanja Nikolić

TRAGEDIJA U RIBNIKARU

VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U BEOGRADU: Veselin Milić nije počinio krivično delo kada je pokazao spisak dece

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu utvrdilo je da nema krivične odgovornosti u radnjama načelnika PU za Grad Beograd Veselina Milića, vezano za konferenciju za novinare na kojoj je posle tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" 3. maja, pokazao fotografiju naknadno pronađenog spiska.

- Služba unutrašnje kontrole MUP-a Srbije zatražila je stav Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da li se u radnjama načelnika PU za Grad Beograd Veselina Milića stiču obeležja bilo kog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti, kada je nakon tragedije 3. maja ove godine u OŠ "Vladislav Ribnikar", na konfrenciji za novinare pokazao fotografiju naknadno pronađenog spiska - navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva i dodaje:

- Dopisom od 7. jula Više javno tužilaštvo u Beogradu je obavestilo SUK MUP Srbije da se u radnjama Milića ne stiču elementi nijednog krivičnog dela iz stvarne nadležnosti VJT u Beogradu, već eventualno osnovnog javnog tužilaštva - dodaje se u saopštenju.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je, kako se navodi, SUK MUP Srbije uputilo da se obrati Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu radi dobijanja informacije da li se u konkretnom slučaju stiču elementi krivičnog dela neovlašćeno objavljivanje i prikazivanje tuđeg spisa, portreta i snimaka.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track