JEZIVO, DEDA I UNUK STRADALI OD STRUJNOG UDARA U NEKOLIKO DANA! Uzalud 27 puta prijavljivali problem sa kablovima u Bačkoj Palanci
Foto: BAP VESTI, Facebook

strašno

JEZIVO, DEDA I UNUK STRADALI OD STRUJNOG UDARA U NEKOLIKO DANA! Uzalud 27 puta prijavljivali problem sa kablovima u Bačkoj Palanci

Crna Hronika -

Pre dečaka, koji je u ponedeljak stradao od strujnog udara u Bačkoj Palanci, na isti način, nekoliko dana ranije, poginuo i njegov deda, pokušavaći da skloni kablove pod naponom u svom dvorištu.

Problem sa kablovima je nadležnim organima prijavljivan 27 puta, ali ih do tragedije niko nije uklonio. "Elektrodistribucija Srbije" saopštila je da nije u mogućnosti da dostavi izjašnjenje o pojedinostima događaja, zbog potencijalnog ugrožavanja predistražnog, odnosno istražnog postupka.

Bačka Palanka, strujni udar, tragedija
foto: Facebook

Trinaestogodišnji dečak, koji je nastradao u ponedeljak uveče od posledica strujnog udara u Bačkoj Palanci, druga je osoba koja je stradala na takav način.

Komšija ispred čije kuće se nalazi bandera, problem sa kablovima prijavio je nadležnom elektrodistributivnom preduzeću još 19. jula, a od tada je slučaj prijavljen još 27 puta, ali kablove do tragedije, niko nije uklonio, piše RTS.

Na taj način je prethodno, 22. jula, pokušavaći da skloni kablove pod naponom u svom dvorištu, poginuo i dečakov deda. Na pitanje o tom događaju oglasila se saopštenjem i "Elektrodistribucija Srbije".

Bačka Palanka, strujni udar
foto: BAP VESTI

"Na navedenoj lokaciji, pored distributivne mreže Elektrodistribucije, nalazi se i mreža javne rasvete, koja je u nadležnosti lokalnog javno-komunalnog preduzeća iz Bačke Palanke", ističe "Elektrodistribucija Srbije".

U vezi sa tragičnim događajem, dodaje, nadležni državni organi preduzimaju službene radnje u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica i prikupljanja dokaza, te u ovoj fazi "Elektrodistribucija Srbije" Beograd nije u mogućnosti da dostavi izjašnjenje o pojedinostima događaja, zbog potencijalnog ugrožavanja predistražnog, odnosno istražnog postupka.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja