KURIR NA ČEVU! PUSTO NA GROBU ŠEFA "ŠKALJARACA": Krst samo zalepljen za ploču, slike nigde nema FOTO
Foto: Printscreen/Youtube, Printscreen/Instagram

ŠKALJARSKI KLAN

KURIR NA ČEVU! PUSTO NA GROBU ŠEFA "ŠKALJARACA": Krst samo zalepljen za ploču, slike nigde nema FOTO

Crna Hronika -

Među poslednjim žrtvama u ratu kotorskih klanova je Jovan Vukotić (42), jedan od vođa škaljarskog klana. On je likvidiran 8. septembra 2022. godine u Istanbulu dok je bio u automobilu sa vozačem, trudnom ženom i detetom.

Ubice su prišle njegovom vozilu na auto-putu i s motora mu pucale u glavu.

Posle nekoliko dana turska policija je uhapsila više osoba osumnjičenih za njegovo ubistvo, a među njima u dvojicu državljana Crne Gore. Reč je o Radoju Živkoviću Žutom, inače rođaku Radoja Zvicera, i Zdravku Perunoviću.

Jovan Vukotić
foto: Yeni Şafak

Vukotić je jedan od retkih pripadnika klanova koji nije sahranjen na groblju u Doboti. On je sahranjen 90 kilometara dalje, nadomak Cetinja, u mestu Čevo.

Na samom ulazu u to mesto nigde nikoga. Pusto. Iz daljine smo spazili meštanina koji je krenuo do lokalne kafane:

- Jovan Vukotić je sahranjen ovde, do oca mu. Eno, ono belo mu je porodična kuća stara, tamo iza drveća, a ovde mu je večna. Oca sam mu znao, a majka je u Kotoru. Dole živi. Brat mu je takođe daleko, ne zna se gde je Igor. I bolje. Vidite šta je to.

škaljarci, Kavčani, groblje, Kotor, Jovan Vukotić
foto: Petar Aleksić

Ovaj meštanin kaže da je Vukotićeva sahrana "bila velika".

- Dolazili su ljudi danima, sad nema nikoga. Tako to ide. Svi ćemo mi pod crnu zemlju, samo na različite načine. Jovana znam kad je dete bio. Oca sam mu isto poznavao, a sad ih nema i kasno je za priču - zaključuje Čevanin.

škaljarci, Kavčani, groblje, Kotor, Jovan Vukotić
foto: Petar Aleksić

Inače, Jovan Vukotić sahranjen je u porodičnoj grobnici, u kojoj mu počiva i otac Veselin, koji je ubijen u sačekuši 2019. u Dobroti. Na spomeniku još uvek nema Vukotićeve fotografije, niti su uklesani njegovo ime i datum rođenja i smrti. Samo je krst zalepljen na spomenik.

Kurir.rs / Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track