OVO JE VUKAŠIN KOME SE IZGUBIO SVAKI TRAG PRE 3 I PO GODINE: Goksijev prijatelj misteriozno nestao pre granice sa Crnom Gorom
Foto: Privatna Arhiva

klan veljka belivuka

OVO JE VUKAŠIN KOME SE IZGUBIO SVAKI TRAG PRE 3 I PO GODINE: Goksijev prijatelj misteriozno nestao pre granice sa Crnom Gorom

Crna Hronika -

Na listi smrti klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića prema optužnici podignutoj u Specijalnom sudu u Beogradu nalazi se sedam žrtava, a sudbina još četvorice muškaraca dovode u vezu sa klanom je neizvesna i oni se vode kao nestali. Jedna od njihovih žrtava bio je Goran Veličković Goksi koji od čijeg ubistva u Ritopeku je prošlo 3 godine, ali njegovo telo nikada nije pronađeno, a prema saznanjima Kurira, jedan od četvorice nestalih mladića bio je upravo njegov drug i saradnik.

Naime, u pitanju je Vukašin Gošović koji je sa još jednim prijateljem nestao kad je trebalo da pređu granicu sa Crnom Gorom početkom 2020. godine

Vukašin Gošović, Goran Veličković, Veljko Belivuk
foto: Privatna Arhiva

Zajedno im sudili

Gošovićevo poznanstvo sa Veličkovićem potvrdila je za Kurir ranije i advokatica Vesna Golubović, koja je ranije zastupala Veličkovića, a sada zastupa njegovu udovicu.

- Njima se zajedno sudilo zbog nošenja oružja. Međutim, dok je taj predmet stigao do glavnog pretresa, obojica su se već vodila kao nestali. Gošović je nestao mesecima pre Veličkovića - rekla je advokatica.

Pored Gošovića pominju se i imena Strahinje Markovića (22), fitnes trenera Jove Kecmana (51) i Filipa Marjanovića koji je posednji put viđen sa svojim najboljim prijateljem, Gošovićem. Sudbine ova dva mladića skoro tri godine su potpuna nepoznanica.

1 / 3 Foto: Privatna Arhiva

- Filip Marjanović i Vukašin Gošović poslednji put su viđeni kada su početkom 2020. krenuli u Crnu Goru. Gošović je bio deo Partizanove navijačke frakcije, a bio je blizak Goranu Veličkoviću Goksiju, koji je ubijen u avgustu 2020. u kući strave u Ritopeku. Njegov nestanak i nestanak njegovog prijatelja još ne mogu da bace sumnju ni na koga, ali mnogo stvari iz života ovog mladića aludira na to da je i protiv klana Veljka Belivuka stao na stranu prijatelja, odnsno Veličkovića - kaže izvor Kurira i dodaje:

- U to vreme su bili ugroženi svi koji su bili bliski drugim Partizanovim frakcijama i Veličkoviću.

Goran Velickovic, Veljko Belivuk, Marko Miljkovic
foto: Privatna Arhiva, Dado Đilas, Zorana Jevtić

Poslednji susret

Gošovića i Marjanovića poslednji put je videla Marjanovićeva majka koja ih je, prema njenim rečima, odvezla do granice sa Crnom Gorom koju su planirali da pređu ilegalno i od tada im se gubi svaki trag.

- Porodica Filipa Marjanovića držala je menjačnicu, odnosno njegov otac, tako da se strahovalo da je možda to motiv njegovog nestanka, ali isto se tako sumnjalo na povezanost momaka sa nekim navijačkim frakcijama - kaže izvor Kurira.

Inače, otac Filipa Marjanovića ubijen je 2010. godina kad su pokašali da ga opljačkaju ispred zgrade i pošto nije želeo da im preda novac, pucali su u njega iz pištolja i ubili ga.

Podsetimo, Marjanovićem, Gošovićem i fitnes trenerom se još traga, kao i za Strahinjom Markovićem o čijem nestanku je samo svedok saradnik Srđan Lalić izneo saznanja, ali bez dokaza.

Peta misterija

Strahinja Beloševac

Sumnju da je Stahinja Beloševac (31), koji je nestao 12. jula 2020. godine u Aranđelovcu, žrtva Belivukovog klana izrazila je jedna njegova rođaka.

Ona je za medije izjavila da zna da je Strahinja bio narko-diler, kao i da im se po hapšenju Belivuka i Marka Miljkovića "javila osnovana sumnja da je i naš Strahinja njihova žrtva, a i pre toga su do nas dolazile slične priče".

Strahinja Beloševac
foto: Nestali Srbija

Međutim, u šumi u Aranđelovcu posle dve i po godine, u 13. decembra prošle godine, pojavile su se informacije da je Strahinjino telo pronađeno u fazi raspadanja.

- Pored skeleta pronađene su patike, ranac, kačket i telefon. Ove stvari, navodno je prepoznala Strahinjina porodica, te se iz tog razloga i veruje da je reč o nestalom mladiću - objavljeno je po pronalasku.

Svi nestali

x Vukašin Gošović x Strahinja Marković x Filip Marjanović x Strahinja Belošević x Jovo Kecman x Gorana Veličković - rešen nestanak, ubistvo na optužnici x Zdravka Radojević - rešen nestanak, ubistvo na optužnici x Milan Ljepoja - rešen nestanak, ubistvo na optužnici x Goran Mihajlović - rešen nestanak, ubistvo na optužnici x Damir Hodžić - rešen nestanak, ubistvo na optužnici x Ljubomir Lainović - progovorio svedok-saradnika Srđan Lalić, bez dokaza x Lazar Vukićević - rešen nestanak, ubistvo na optužnici x Adis Spahić - rešen nestanak, ubistvo na optužnici x Aleksandar Gligorijević - rešen nestanak, ubistvo na optužnici

Kurir.rs / Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track