LANČANI SUDAR U NIŠU, ČETVORO POVREĐENIH: Sudarila se dva automobila, "pikap" i autobus, KARAMBOL NA PUTU!
Foto: RINA

svi su stabilnog stanja

LANČANI SUDAR U NIŠU, ČETVORO POVREĐENIH: Sudarila se dva automobila, "pikap" i autobus, KARAMBOL NA PUTU!

Crna Hronika -

Tri muškarca i jedna žena povređeni su u lančanom sudaru dva automobila, autobusa i terentnog vozila "pikap" oko 14.00 časova u Knjaževačkoj ulici u Nišu.

U niškom Univerzitetskom kliničkom centru su kazali da su prvi pregledi trojice vozača i jedne putnice autobusa pokazali da svi imaju povrede vrata.

Stanovnici Knjaževačke protestovali su krajem jula zbog čestih udesa u svojoj ulici i najavili blokadu saobraćaja 1. septembra ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtevi za povećanje bezbednosti.

Građani traže hitno postavljanje pešačke ograde, osvetljene pešačke prelaze i "usporivače vozila" ispred njih, kao i kamere koje bi beležile prekoračenja brzine.

Neposredan povod je bila pogibija jednog stanovnika tog dela grada kojeg je na pešačkom prelazu oborio automobil, ali stanovici Knjaževačke kažu da je u poslednjih nekoliko godina petoro poginulo u toj ulici, a da su udesi sa povređivanjem gotovo svakodnevni.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je prošle nedelje najavila da će Knjaževačka ulica dobiti novu vertikalnu, horizontalnu i svetlosnu signalizaciju, a razdelna ostrva 2024. godine, kada će biti kompletna rekonstrucija te ulice.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track