MILOŠ ISKASAPIO CELU PORODICU NA SPAVANJU, A ONDA U PISMU BAKI I DEKI OTKRIO ZAŠTO: "Mnogo mi je žao što se ovo desilo"
Foto: Dragan Marinković, Facebook

masakr

MILOŠ ISKASAPIO CELU PORODICU NA SPAVANJU, A ONDA U PISMU BAKI I DEKI OTKRIO ZAŠTO: "Mnogo mi je žao što se ovo desilo"

Crna Hronika -

Jedan od najtežih zločina koji je potresao jug Srbije

Miloš Ilić (22) je u noći između 9. i 10. maja 2019. godine u oronuloj, iznajmljenoj kući u Leskovu, sekirom na spavanju, ubio oca Predraga, maćehu Danijelu, sestru Anu koja je bila u sedmom mesecu trudnoće i dvanaestogodišnju sestru Saru. On je uhapšen gotovo odmah nakon stravičnog zločina i osuđen na 20 godina zatvora!

On svoju kaznu služi u niškom zatvoru a niko od preživelih članova porodice ga nikada nije ni posetio, a ni kontaktirao. Njegov stric koji živi u Beogradu ne želi da čuje za njega, a baka i deka ne mogu da mu se jave, a ni da ga posete.

Međutim, Miloš se jednomiz KPZ Niš javio svojoj baki Milanki i deki Miši. Poslao im je pismo, piše 24sedam.

Miloš Ilić
foto: privatna arhiva

"Da možemo da odemo da ga vidimo, mi bismo otišli. Samo niko neće da nas odvede, a mi sami odavde ne možemo. Ne znamo ni kako da mu odgovorimo", govorili su tada Miloševi baka i deka.

Oni su svesni jezivog zločina koji je Miloš počinio i nikako ga ne opravdavaju. Ipak, smatraju da je on tada mislio da svoju porodicu spasava muke i bede. To je baki i rekao.

"Rekao mi je da ih Danijela mnogo maltretira, da ih bije i da im ne da da žive normalno. Nije davala Peđi da svojoj deci daje novac da imaju", kaže baka, a meštani sela Granica u blizini Leskovca, gde je Miloš i rođen, govorili su da je ubijenu Anu koja je bila trudna, Danijela i podvodila i da se zato nije ni znalo ko je otac deteta koje je nosila.

Miloš je u pismu baki i deki naveo da mu mnogo žao i ispričao kako provodi vreme u zatvoru.

Miloš Ilić
foto: Facebook

"Dedi Milošu i babi Milanki puno pozdrava i zdravlja, želi vam unuk Miloš iz KPZ Niš. Deda ja sam dobro i nekako se uklapam u ovo društvo, sa zdravljem sam dobro, a mogu da se pohvalim da sam počeo da radim, na delu gde se motaju žice. Deda, mnogo mi je žao što se ovo desilo, zato želim da ste mi vi živi i zdravi. Deda da pozdraviš strica, strinu i sestre. Puno vas volim", napisao je on.

Baka i deka kažu da ovo pismo čuvaju sa svim porodičnim fotografijama i svaki dan žale što su im, prvo snaja Danijela, a onda unuk Miloš, oduzeli najmilije.

Da podsetimo Miloš je policajcima priznao da je porodicu pobio „jer ga je iznervirala maćeha, sa kojom je bio u lošim odnosima, ali i otac, koji nije želeo da mu da novac za cigarete i izlazak“. Smrt je izbegao jedino njegov rođeni brat (15), koji u trenutku zločina nije bio kod kuće.

- Miloš se u noći između subote i nedelje posvađao sa ukućanima. Svađa je krenula kada je od oca Predraga tražio novac za cigarete, a hteo je i negde da izađe u provod. Predrag nije hteo da mu da i počela je svađa, u koju se umešala Danijela. Miloš je tada počeo i sa njom da se raspravlja. Pobesneo je! Međutim, strasti su se nekako stišale i porodica je legla da spava - rekao je tada izvor iz istrage i dodao:

Miloš Ilić, Predrag Ilić, Danijela Ilić, Leskovac, masakr
foto: Privatna Arhiva

- Kada su svi zaspali, Miloš je uzeo sekiru i njome prvo iskasapio maćehu u krevetu. Tada su se probudili Sara, Ana i Predrag, ali Miloš je nasrnuo i na njih. Ubio je sestre i na kraju oca. Predrag se branio, ali nije uspeo da savlada sina. Gledao je kako mu ubija ćerke i nerođeno unuče, nije mogao da im pomogne jer je Miloš bio kao razjarena zver, kao da je dobio neku nadljudsku snagu.

Ubica je posle krvavog pira presvukao odeću i mirno izašao iz kuće, ostavivši otvorena vrata i kapiju. Izmasakrirana tela u u podstanarskoj kući u centru Leskovca, navodno je pronašao Predragov mlađi sin (15) iz prvog braka.

Kurir.rs/24sedam

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track