Bosanci pali na iznudi,govorili da su Dačićevo obezbeđenje

Novi Sad

Bosanci pali na iznudi,govorili da su Dačićevo obezbeđenje

Crna Hronika -
Trojica državljana BiH uhapšeni su zbog sumnje jer su pretili vlasniku jednog autosalona i njegovoj porodici zahtevajući milion evra

NOVI SAD - Trojica državljana Bosne i Hercegovine uhapšena su u Novom Sadu pod sumnjom da su pokušali da iznude 1,2 miliona evra od vlasnika jednog auto-salona u glavnom gradu Vojvodine.

Uhapšeni su Aleksandar V.(38), Zoran Ž.(46) i Svetislav S.(45) jer su od jula do septembra SMS i MMS porukama pretili vlasniku jednog auto-salona i njegovoj porodici i zahtevali da im da 1,2 miliona evra.

U momentu primopredaje dela traženog novca, u jednom novosadskom kafiću, policija je uhapsila Zorana Ž. i Svetislava S, a ubrzo potom, na drugom mestu, i Aleksandra V.

Nezvanično se saznaje da se Aleksandar V. žrtvi iznude telefonom predstavio kao pripadnik ličnog obezbeđenja premijera Srbije i ministra policije Ivice Dačića.

Sumnje ukazuju da je cela akcija izvedena da bi iznuđivači naplatili novac na ime neraščišćenih dugova koje imaju sa novosadskim biznismenom.

Iznuda je, prema jednoj verziji, trebalo da bude i na štetu advokata čije usluge koristi novosadski biznismen.

Navodno je na kancelariju ovog advokata, koja se nalazi kod Keja na Dunavu, 3. septembra bačen “molotovljev kotel”, što je trebalo da bude shvaćeno kao poruka upozorenja i pretnja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track