UHAPŠEN ZVICEROV SARADNIK! Oprao milione za kavački klan, pa uhapšen u Rusiji
Foto: printscreen

pao u sankt Peterburgu

UHAPŠEN ZVICEROV SARADNIK! Oprao milione za kavački klan, pa uhapšen u Rusiji

Crna Hronika -

Državljanin Holandije Ramazan Keskin, osumnjičen za veze sa crnogorskim "kavačkim" klanom i pranje novca za tu kriminalnu grupu, uhapšen je u Sankt Peterburgu, preneli su ruski mediji.

Kako prenosi sajt "dp.ru", Keskin je osumnjičen za stvaranje međunarodne kriminalne organizuacije i za njim je bila raspisana poternica na zahtev Nemačke. Predstavnici suda u Sankt Peterburgu rekli su da njemačke vlasti navodnog šefa kriminalne grupe optužuju za pranje novca za razne kartele, među kojima je i crnogorski kavačli klan.

"Za svoj rad, Keskinovi saučesnici dobijali su od 4 do 6,5 posto iznosa transfera. Većina zločina počinjena je u Holandiji. Odatle je novac iznošen u gotovini ili preko Nemačke slat transferom u Tursku, Rusiju, Kolumbiju, Paragvaj i druge zemlje", prenosi ovaj portal.

Portal "47news.ru" donosi da je Keskin povezan sa "kavčanina", organizacijom na čijem je čelu Radoje Zvicer. Ističe se kako je Zvicer napadnut u Kijevu 2020. godine, a pričalo se da je na njega pokušan atentat u Panami prošle godine, prenio je taj portal. Ističe se i da trenutno nije poznato gde se nalazi Zvicer.

Prema podacima agencija za sprovođenje zakona u Nemačkoj, od 2017. godine do 2020. godine Keskinovi saučesnici su oprali više od 12 miliona evra, prenosi sajt "dp.ru".

U Nemačkoj je raspisan evropski nalog za hapšenje. Keskin, koji je i turski državljanin, uhapšen je na železničkoj stanici u Sankt Peterburgu. Keskinovi advokati tražili su da bude pušten uz kauciju od milion rubalja. Oni su tvrdili da radnje opisane u zahtevu za ekstradiciju ne potpadaju pod neko krivično delo predviđeno Krivičnim zakonikom Ruske Federacije. Pritvor je određen do sredine novembra, dok se ne reši pitanje ekstradicije.

Kuroir.rs/Dan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track