KALUĐER IZ PRIJEPOLJA OSUMNJIČEN ZA NANOŠENJE TEŠKIH POVREDA DETETU Tokom hapšenja policajci zatekli IKONE I KANDILA na sve strane
Foto: Nenad Kostić

KALUĐER IZ PRIJEPOLJA OSUMNJIČEN ZA NANOŠENJE TEŠKIH POVREDA DETETU Tokom hapšenja policajci zatekli IKONE I KANDILA na sve strane

Crna Hronika -

M

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku potvrdili su vest o hapšenju muškarca, starog 62 godine, koji je osumnjičen za bludne radnje koje je počinio nad devojčicom (13) u selu Mojsinje, nedaleko od Čačka. Osumnjičeni još uvek nije saslušan.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova, Policijska uprava u Čačku podnela je dana 23.08.2023. godine Osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv I.J. (62) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo polno uznemiravanje iz člana 182a ctav 2 u vezi stava 1Krivičnog zakonika, na štetu deteta (devojčica stara 13 godina). Po odluci javnog tužioca OJT u Čačku, protiv osumnjičenog I.J. Je određena mera zadržavanja u trajanju od 48 časova u kom roku će biti saslušan od strane javnog tužioca – izjavio je Vladimir Perišić, portparol OJT u Čačku.

Dok se osumnjičeni ne sasluša iz OJT nisu mogli da potvrde nezvanične informacije da je osumnjičeni iz okoline Prijepolja i da je u pitanju monah, odnosno da dolazi iz lokalnog manastira u tom kraju.

Za delo koje se osumnjičenom stavlja na teret predviđena je kazna zatvora od dve do deset godina jer je prema krivičnoj prijavi policije naveden stav KZ predviđen za počinioca koji žrtvi nanese tešku telesnu povredu, te da je delo izvršeno od strane više lica ili na naročito svirep ili ponižavajući način.

Pronađene ikone i kandila na mestu incidenta

"Prilikom hapšenja na imanju smo zatekli na desetine ikona i kandila koji su bili na svakom koraku, imali smo utisak da smo u crkvi. Osumnjičeni bi trebalo da bude saslušan u toku dana, a od izjašnjenja tužioca ćemo znati u kom pravcu će ići istraga", kaže izvor iz policije.

Kurir.rs/D.Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track