ŠKALJARAC BRUTALNO UBIJEN NA ZRĆU PRED MISICOM: Za likvidaciju osumnjičen Kragujevčanin, tvrdi da je neuračunljiv!
Foto: Printscreen

rat klanova

ŠKALJARAC BRUTALNO UBIJEN NA ZRĆU PRED MISICOM: Za likvidaciju osumnjičen Kragujevčanin, tvrdi da je neuračunljiv!

Crna Hronika -

Visokopozicionirani pripadnik "škaljarskog klana" Goran Vlaović Gora (38), iz Herceg Novog, ubijen je 25. avgusta prošle godine ispred noćnog kluba na ostvu ostrvu Pag u Hrvatskoj, naočigled nekadašnje misice Dragane Banić koja je bila sa njim u društvu.

Dragana Banić
foto: Instagram

Za ubistvo Vlaovića osumnjičen je Kragujevčanin Duško Tanasković za kojeg se sumnja da je smao plaćeni ubica i da je radio po nalogu suprotstavljenog kavačkog klana.

Ove sumnje potvrđuje i to da je samo dve nedelje kasnije u Turskoj ubijen i Jovan Vukotić, vođa "škaljaraca" kome je Vlaović bio deska ruka za sve poslove, pogotovo posle smrti Milića Minje Šakovića u Budvi.

Tanaskoviću se sudi u Zadru, ali je Crna Gora od Hrvatske zatražila njegovo izručenje, jer ga naše tužilaštvo tereti za učešće u ubistvu Milića Minje Šakovića u Budvi sredinom juna 2022. godine.

Suđenje Tanaskoviću je trebalo da se privede kraju, ali je zatraženo da se ponovo uradi njegovo psihijatrijako veštačenje.

Duško Tanasković, Ubica, Ubistvo, Pag, Zrće
foto: BETA Zvonko Kučelin

- Dostavljeni su novi dokazi do kojih je hvratsko tužilaštvo došlo tako što je postavilo prislušne uređaje u ćeliju u kojoj je Tanasković. Time je utvrđeno je da je u krivičnom delu učestvovalo više osoba i da je on za ubistvo trebalo da dobije novčanu naknadu. Zbog toga tužilaštvo traži da se optužba prekvalifikuje u teško ubistvo iz koristoljublja - preneli su tada hrvatski mediji.

Ključni dokaz protiv optuženog je snimak, na kom se vidi kako prilazi Vlaoviću koji sa društvom izlazi iz kluba, puca i beži. Motiv ubistva nije zvanično otkriven, ali se sumnja da je Tanasković angažovan da ubije Vlaovića u ratu kavačkog i škaljarskog klana.

Misica svedok

Dragana je više puta na društvenim mrežama objavljivala njihove zajedničke fotografije, kao i tekstove posvećene Vlaoviću. Obeležavala je na taj način više njima bitnih datuma, ali i svaki mesec koji je provela bez njega.

- Prošle godine sam ovaj datum slavila sa tobom i ovaj smo trebali slaviti zajedno. Ovako zagrljeni, veseli. Nisi tu, igraš ovako sada sa anđelima, a ja se trudim da izađem jača iz svega ovoga. Jer znam da bi ti želeo da budem jaka. Nedostaješ bejbi - napisala je Dragana na svom Instagram profilu za svoj rođendan i objavila zajedničku fotografiju.

Kurir.rs / D.A.

Bonus video:

01:21

ŠKALJARSKA I KAVAČKA GRUPA BI MOGLE DA SE UDRUŽE! Advokat: To bi moglo da se desi samo U JEDNOM SLUČAJU! Bekstva ih iscrpljuju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track