"MNOGO ILEGALNOG ORUŽJA OSTALO JE VAN DOMAŠAJA DRŽAVE" Antonović: Zločin u Rakovici nije izolovan slučaj, na sceni je RAT KLANOVA
Foto: Kurir TV

kurir tv

"MNOGO ILEGALNOG ORUŽJA OSTALO JE VAN DOMAŠAJA DRŽAVE" Antonović: Zločin u Rakovici nije izolovan slučaj, na sceni je RAT KLANOVA

Crna Hronika -

Minulog vikenda u beogradskom naselju Rakovica ranjen je osamnaestogodišnjak.

Njega su napala dva maskirana muškarca, a upucan je kada je parkirao automobil ispred kuće u kojoj živi. Ovakvi incidenti, čini se, nažalost, postaju sve češći.

Da li su u pitanju neraščišćeni računi ili borba za prevlast, istraživao je novinar Kurir TV Nikola Vujović sa svojim sagovornikom.

- Imamo pojavu stvaranja određenih klanova u Beogradu. Ako se setite, bilo ih je na Voždovcu, Zvezdari, Zemunu, Novom Beogradu. Bavili su se od sitnih krivičnih dela do krupnog kriminala. Beograd kao milionski grad ima potencijal za stvaranje klanova. Rakovica sa raznovrsnom strukturom stanovništva je randičko naselje, sa kriminalnim potencijalom - kaže prof. dr Ratomir Antonović.

03:02

MNOGO ILEGALNOG ORUŽJA OSTALO JE VAN DOMAŠAJA DRŽAVE Antonović: Zločin u Rakovici nije izolovan slučaj, na sceni je RAT KLANOVA

Na pitanje da li je ovde bila reč o borbi za prevlast u ovom beogradskom naselju, Antonović kaže:

- Kada žrtva ne želi da sarađuje s poliicijom, ima indicija da je i sama upletena u neko krivično delo. To nam je jasan pokazatelj da nije u pitanju izolovan slučaj već je reč o klanskom delovanju.

Ni akcija razoružavanja nije sprečila pojavu vatrenih obračuna na beogradskim ulicama.

- Treba da se zna da je u 90 odsto slučajeva predato oružje za koje je postojao dokaz o poreklu. Akciju ne treba dovoditi u pitanje, ali veliki je broj ilegalnog naoružanja ostao van dometa države i ono se upotrebljava za izvršenje raznih krivičnih dela - napomenuo je Antonović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:36

ŠOKANTNA IZJAVA ADVOKATA: Zemunski klan je nastao NAKON UBISTVA ZORANA ĐINĐIĆA! Za Kurir TV otkrila pravo ime ozoglašene grupe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track