UPOZNALI SE U KLADIONICI, ODVELA GA U SOBU, PA PROBALA DA LAŽIRA SILOVANJE: Ovo je prethodilo pokušaju ubistva u niškom hotelu
ilustracija, Foto: Jacques Palut / Panthermedia / Profimedia

UPOZNALI SE U KLADIONICI, ODVELA GA U SOBU, PA PROBALA DA LAŽIRA SILOVANJE: Ovo je prethodilo pokušaju ubistva u niškom hotelu

Crna Hronika -

Nišlijka A. N. (30), optužena je za pokušaj teškog ubistva na podmukao način jer je muškarca D. R. (43) ubola u vrat dok je spavao, nožem dužine 32 centimetra koji ima sečivo 20 centimetara.

Krvava drama odigrala se 2. novembra prošle godine oko 1.20 časova iza ponoći u jednom niškom hotelu a optužena je jeziv pokušaj ubistva isprva pokušala da predstavi kao nužnu odbranu prilikom pokušaja silovanja. No, istraga koju su sprovele policija i VJT pokazala je da se osnovano sumnja da je scenario kritične noći bio sasvim drugačiji.

Kako se navodi u optužnici Višeg javnog tužilaštva u Nišu, A. N. je upoznala D. R. u kladionici u Nišu gde su vršili uplate za klađenje a zatim predložila da odu u hotel u kojem je često boravila, gde su i prespavali. Prema optužnici, sutradan mu je tražila da plati troškove hotela, rekavši i da joj je potrebna pomoć jer joj je kćer u bolnici.

- Oko 22 časa, nakon intimnog odnosa zatražila je od oštećenog da legne sa desne strane kreveta do zida i okrene se na levi bok prema zidu, kada je oštećeni zaspao, a zatim ga je probudila i saopštila mu da ima neku “kombinaciju” sa drugom i izašla iz sobe oko 00.15 časova i od recepcionera zatražila da pozove taksi. Udaljila se iz hotela I otišla u kuću svoje majke odakle je uzela kuhinjski nož, da bi u 00.51 ušla u sobu u kojoj je oštećeni bio budan te mu saopštila da "nije završila kombinaciju" – stoji u optužnici VJT Niš.

D. R. se uspavao, ne sluteći kakva će krvava drama da usledi…

- Kada se oštećeno okrenuo ka zidu I nastavio da spava, kuhinjskim nožem dužine 32 centimetra sa drvenom drškom, dužine sečiva 20 centimetara koji je donela iz kuće svoje majke ubola je oštećenog u predelu vrata, na taj način što je prišla oštećenom u krevetu s leđa, dok je spavao na desnom boku okrenut ka zidu i ubola ga u predelu vrata ispod desnog uha i tom prilikom mu nanela teške telesne povrede opasne po život – navodi se u optužnici protiv A. N.

D. R. je zadobio ubodnu ranu ispod desne ušne školjke širine oko dva centimetra, sa izlaznom ranom na desnom krajniku, nakon čega je skočio iz kreveta dok je A. N. istrčala iz sobe a oštećeni za njom do recepcije kako bi zatražio pomoć.

- Osumnjičena je sa nožem u rukama zahtevala od recepcionera da ne zove policiju, kada se oštećeni vratio do sobe i uspeo da se zaključa. Osumnjičena se vratila do vrata sobe sa nožem u ruci, gde je ključem koji je uzela sa recepcije pokušala da otključa vrata kojom prilikom je polomila ključ sa spoljašnje strane brane ulaznih vrata, kada je po pozivu recepcionara došla policija i ekipa Hitne pomoći – opisuje se krvava drama u optužnici.

Komsija Aleksandar Mladenovic  Nis
foto: Kurir/M:S.

"Krv prskala po zidovima"

Kada je A. N. je izašla iz sobe i rekla recepcioneru da ne zove policiju za njom je iz sobe izašao i okrvavljeni D. R.

- Povređeni muškarac izašao je na nogama ali se teturao a krv je lila na sve strane i prskala po zidovima. Prizor je bio jeziv – ispričao je ranije izvor. Policija je brzo stigla na lice mesta i zatekla A. N. kod koje je pronađen i nož.

Uhapšena posle boravka na psihijatriji

Ranjeni muškarac je sa povredom vrata prevezen u Klinički centar u Nišu, a A. N. u Specijalnu psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici gde je provela dve sedmice. No, nakon medicinskih pregleda, analize svih tragova prikupljenih uviđajem iskusnih forenzičara niške Kriminalističke policije i saslušanja svedoka, utvrđeno je da su tvrdnje da se radilo o pokušaju silovanja potpuno neosnovane. A. N. je tako po izlasku iz bolnice saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Nišu i osumnjičena za pokušaj teškog ubistva, jedno od najtežih krivičnih dela za koja zakon propisuje najmanje 10 godina zatvora, a za koje se može izreći i kazna doživotne robije.

Nema prijavljeno prebivalište

Podsetimo, A. N. je i ranije boravila u hotelu ali nije pravila nikakve probleme. Izvori su ranije naveli da je A. N. više puta dolazila u pomenuti hotel i zadržavala se i po nekoliko dana, često i u pratnji maloletne ćerkice, te da do sada nije bilo nikakvih problema.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

04:17

ŽESTOKA RASPRAVA U STUDIJU UŽIVO: DROGA ZA SILOVANJE koja je sipana devojkama u piće je ŠUPLJA priča?! EVO ŠTA SE NE SLAŽE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track