POČELO SUĐENJE ZA UBISTVO VLASNIKA MENJAČNICE U VETERNIKU: Evo kako se branio osumnjičeni!
Foto: Kurir, Privatna arhiva

Viši sud u novom sadu

POČELO SUĐENJE ZA UBISTVO VLASNIKA MENJAČNICE U VETERNIKU: Evo kako se branio osumnjičeni!

Crna Hronika -

Novosađaninu B. J. (44), koji se tereti da je ubio vlasnika menjačnice u Veterniku Jovana Janićijevića, danas je počelo pripremno ročište gde se izjasnio o krivici pred Joanićijevićevom porodicom i najbližima.

Protiv B.J. je podignuta optužnica zbog teškog ubistva za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

- On je izašao za govornicu i rekao samo da ne priznaje kprivično delo koje mu se stavlja na teret i da će se braniti ćutanjem - kaže izvor Kurira upoznat sa detaljima suđenja.

Bojan Jovičić, Novi Sad, Jovan Janićijević
foto: Privatna arhiva

Naime, sumnja se da je on, 24. januara oštrim predmetom usmrtio Janićijevića, čije je beživotno telo pronađeno na parkingu, u Ulici Nova 34, na Adicama.

Telo je pronađeno pored automobila, a obdukcija je pokazala da je zadobio 22 uboda oštrim predmetom.

Jovan Janićijević, Veternik, Ubistvo
foto: Privatna Arhiva

Inače, kako je Kurir ranije pisao B. J, koji se sumnjiči za ovo delo, ubio je Janićijevića da bi mogao, kako se sumnja, da vrati svoje kockarske dugove.

- On je vlasnik lanca restorana brze hrane, ima ih 3-4 u gradu i poznat je. Blisko je sarađivao sa Janićijevićem, a on mu je verovao slepo. Međutim, upleo se u kockarske dugove i pozajmljivao pare na kamatu od ko zna kojih ljudi - rekao je izvor Kurira i dodao:

- Namamio je Joleta da mu razmeni novac, a onda mu je isti oteo da bi vratio svoje dugove i ubio ga.

(Kurir.rs / D. A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja