"NEKOLIKO SEKUNDI JE ODLUČILO O SUDBINI MOG SINA" 6 godina od smrti advokata u Jagodini, ubica nije nađen! POGOĐEN U SRCE I OVREN
Foto: Dragan Kadić

sačekuša

"NEKOLIKO SEKUNDI JE ODLUČILO O SUDBINI MOG SINA" 6 godina od smrti advokata u Jagodini, ubica nije nađen! POGOĐEN U SRCE I OVREN

Crna Hronika -

Od ubistva advokata Nemanje Stojanovića (27) iz Jagodine koji je stradao u noći između 12. i 13. septembra 2017. godine prošlo je punih šest godina, a ubica još nije pronađen!

Nemanja Stojanović se, da podsetimo, kobne večeri vraćao kući iz kafića u kom je bio sa društvom. Ubica ga je sačekao i zapucao, kasnije se ispostavilo da je mladi advokat najverovatnije ubijen greškom, jer je u zgradi u to vreme živeo muškarac s kriminalnim dosijeom. Likvidacija se desila oko 2.45 sati.

Nemanja Stojanović, Jagodina, Advokat, Ubistvo
foto: Printscreen Facebook

Utvrđeno je da je ubica bio sakriven kod ulaza u zgradu i, kada je mladi advokat naišao, ispalio je tri hica. Prvi hitac pogodio je advokata u srce, nakon čega je on pao, a surovi egzekutor mu je tada prišao i overio ga sa dva hica u glavu. Navodno, Nemanja je ubijen greškom, jer u njegovoj zgradi stanuje mladić koji se bavi kriminalom i vozi isti "audi" kao Stojanović.

Advokatska komora Kragujevca organizovala je prošle godine, na petogodišnjicu ubistva, protest ispred zgrade PU Jagodina zbog kako ističu, neblagovremenog postupanja državnih organa nakon ubistva Stojanovića.

- Moj sin se nije našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, Nemanja je bio na pravom mestu u pravo vreme, ispred ulaza zgrade u kojoj stanuje i u vreme kada mladi dolaze kući. Ja sam 30 puta bio na saslušanju kao oštećeni, moji svi spisi natopljeni su suzama - rekao je tada, između ostalog, Nemanjin otac Milovan Miki Stojanović, takođe advokat.

Jagodina, advokat, ubistvo, Nemanja Stojanović
foto: Privatna Arhiva

Prema njegovim ranijim rečima, informacije koje je dobio u prvih godinu dana posle ubistva ukazuju da je nekoliko sekundi odlučivalo o sudbini njegovog sina.

- Bio je u kafiću u Jagodini u kojem je u tom trenutku bilo još jedno 500 ljudi. Među njima je bio i njegov komšija iz iste zgrade sa kriminalnim dosijeom. Slučajnost je htela da krenu u gotovo isto vreme iz tog kafića. Nemanja je stigao nekoliko sekundi ranije... Zato je ubijen. Greškom - priča Stojanović.

Milovan Miki Stojanović, advokat, Jagodina, Nemanjin otac, Nemanja Stojanović
foto: Printscreen Facebook, Printscreen YouTube

Ubica još nije pronađen, a za sada je gotovo izvesno samo da je mladi advokat ubijen greškom.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track