EVO KOLIKO JE GIBA DOBIO NOVCA ZA POSAO U SARAJEVU: Stigao da da ženi deo, pa uhapšen u luksuznom kompleksu!
Foto: Printskrin / You Tube, Shutterstock

avans

EVO KOLIKO JE GIBA DOBIO NOVCA ZA POSAO U SARAJEVU: Stigao da da ženi deo, pa uhapšen u luksuznom kompleksu!

Crna Hronika -

Dušanu Jovanoviću Gibi i Darku Duloviću koji su uhapšeni u Sarajevu u nedelju u luksuznom stambenom kompleksu kule Sarajevo određen je jednomesečni pritvor, a kako saznaju mediji u BiH Jovanović je od za sada nepoznartih osoba ua posao u Sarajevu dobio 15.000 evra.

Naime, istražni organi u BiH veruju da je Jovanović sa Dulovićem stigao u BiH da ubije inspektora koji je istraživao slučaj ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

- Giba je od izvesnih osoba dobio 15.000 eura, odnosno 30.000 maraka, od čega je 10.000 eura ostavio supruzi, a pet je poneo u Sarajevo - piše Dnevni Avaz.

Ubistvo policajaca, Sarajevo, Davor Vujinović i Adis Šehović, Policija Bih
foto: Youtube Screeshot/Al Jazeera

Pretpostavlja se da je taj novac dat kao avans za posao koji predstoji. Takođe, Jovanović i Dulović sprovedeni su u pritvorsku jedinicu KPZ-a Zenica.

Kako je Kurir prvi pisao, Dušan Jovanović zvani Giba je pre dolaska u BiH boravio kod braće Pandrc, Miloša i Marka, koji su pripadnici klana narkobosa Darka Šarića u Srbiji. Oni su sa porodicama bili u Vrnjačkoj Banji.

Jovanović je inače blizak saradnik klana Veljka Belivuka i vračarske grupe, dok je Dulović povezivan takođe da kavačkim klanom, a sumnjičio se da je učestvovao u ubistvu Siniše Milića Bosketa, šefa obezbeđenja Filipa Koraća, za šta je na kraju pravosnažno oslobođen.

Siniša Milić
Siniša Milićfoto: Privatna Arhiva

Dušan Jovanović Giba, kako piše bosanski Avaz, je na poternici Interpola koju je za njim raspisala Grčka zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu na Krfu 2020, kada su ubijeni visokopozicionirani pripadnici škaljarskog klana, Alan Kožar i Damir Hadžić.

Kožar i Hadžić
Kožar i Hadžićfoto: MUP RS

Telefon sa poljskim brojem

Kod jednog od uhapšenih pronađen je telefon sa poljskim brojem, a sve sa ciljem da ih policijske službe teže lociraju.

Satima je trajao pretres njihovih stanova, a izuzeti su im telefon i određena oprema. Navodno, izveštaj je pokazao da nisu imali oružje i da je ono trebalo naknadno da bude dostavljeno.

Tužilaštvo je za obojicu srpskih državljana zatražilo pritvor, između ostalog zbog opasnosti od bekstva i ponavljanja krivičnog dela. Sinoć je u Sudu održano ročište i čeka se odluka ove institucije.

Kurir.rs / Dnevni Avaz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track