ŠVERCOVAO MIGRANTE ZA 600 EVRA: Određen pritvor muškarcu zbog krijumčarenja ljudi
Foto: Nenad Kostić

ojt u smederevu

ŠVERCOVAO MIGRANTE ZA 600 EVRA: Određen pritvor muškarcu zbog krijumčarenja ljudi

Crna Hronika -

Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, prema osumnjičenom N. M. (22) određen je pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Osumnjičenome se stavlja na teret da je dana 24.09.2023. godine u popodnevnim satima, upravljajući putničkim motornim voziilom iznajmljenim u Beogradu, za obećanu naknadu u iznosu od 600 evra, omogućio nedozvoljeni tranzit kroz Republiku Srbiju, od Dimitrovgrada ka Beogradu, dvanaestorici migranata, državljana Republike Sirije, kojom prilikom je od strane policijskih službenika zaustavljen na delu državnog puta A1 kod sela Mihajlovac.

Nakon što je osumnjičeni priveden u prostorije policijske uprave, po nalogu javnog tužioca mu je najpre određeno zadržavanje, a potom i pritvor.

Krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi vrši i ko u nameri da sebi ili drugom pribavi kakvu korist, omogućava drugom nedozvoljeni prelaz granice Srbije ili nedozvoljeni boravak ili tranzit kroz Srbiju, a za konkreni oblik krivičnog dela zaprećena je kazna zatvora od jedne do osam godina.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track