BRAČNI PAR PUTOVAO IZ BUGARSKE KA NEMAČKOJ PA DOŠAO NA GRADINU: Žena u tašnici skrivala vrećicu zbog koje su nadrljali (FOTO)
Foto: Carina Srbije

BRAČNI PAR PUTOVAO IZ BUGARSKE KA NEMAČKOJ PA DOŠAO NA GRADINU: Žena u tašnici skrivala vrećicu zbog koje su nadrljali (FOTO)

Crna Hronika -

Carinici su 26. septembra 2023. godine na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja.

Slučaj je otkriven kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u Srbiju pristigao kombi ''VW Transporter'' kojim je bračni par stranih državljana putovao iz Bugarske ka Nemačkoj.

Carina, zlato, nakit
foto: Carina Srbije

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, vozač i njegova supruga su izjavili da sa sobom nose samo lični prtljag. Međutim, sumnjajući u njihovu izjavu, carinici su odlučili da detaljno pregledaju vozilo i tada su u tašni vozačeve supruge pronašli vrećicu punu zlatnog nakita koji putnici nisu prijavili.

1 / 7 Foto: Carina Srbije

Reč je o 10 zlatnih narukvica, 3 zlatna lanca, 1 ogrlici, 3 prstena i 3 para minđuša, ukupne težine 418 grama. Кako vrednost neprijavljenog nakita prelazi jednu trećinu vrednosti vozila, pa je i ono zadržano do okončanja postupka.

Podsećamo da su putnici, bez obzira da li dolaze u Srbiju ili kroz nju samo prolaze, u obavezi da prilikom prelaska granice prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom, čime sprečavaju rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

Kurir.rs

Bonus video:

00:49

ORGANIZOVAN KRIMINAL IMA SAMO JEDAN CILJ! Stručnjaci za Kurir TV o povezanosti Zvicera i Gogića: Školski primer, pogodan za šverc!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track