KRVAVI MILIONI! Zvicer sejao smrt tražeći novac i drogu "škaljaraca"! Udovica Mileta Kapetana nosila novac na TAJNE LOKACIJE?
Belivuk i Miljković učestvovali u ubistvu Kapetana, Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

optužnica

KRVAVI MILIONI! Zvicer sejao smrt tražeći novac i drogu "škaljaraca"! Udovica Mileta Kapetana nosila novac na TAJNE LOKACIJE?

Crna Hronika -

U optužnici crnogorskog tužilaštva navodi se da je jedan od motiva vođe "kavčana" da naredi tri ubistva u Crnoj Gori bio pronalazak novca i droge škaljarskog klana i jednog od vođa Alana Kožara koji je ubijen u julu 2020. na Krfu

Šef kavačkog klana Radoje Zvicer tražio je likvidacije visokopozicioniranog "škaljaraca" Mila Radulovića Kapetana, ali i Damira Hodžića, jer je smatrao da su najbliži saradnici tada već ubijenog Alana Kožara i da znaju gde je taj Baranin sakrio novac i drogu, navodi se u optužnici crnogorskog Specijalnog tužioca.

Osim Zvicera, koji je u bekstvu i označen je kao organizator grupe, prema pisanju Vijesti, na optužnici je još 30 saradnika te kriminalne grupe među kojima su i Veljko Belivuk, Marko Miljković i Nebojša Janković, kojima se već sudi pred Specijalnim sudom u Beogradu za sedam likvidacija. Osim ubistva Radulovića i Hodžića, na teret im je stavljena i likvidacija Hodžićevog zeta Adisa Spahića, frizera koji nije imao dosije, ali je kobnog dana dovezao Hodžića na sastanak.

Alan Kožar ubijen na Krfu
Alan Kožar ubijen na Krfufoto: Promo, vijesti.me

Iznuđivali

Podsetimo, Alan Kožar koji je bio jedan od visokopoziconiranih "škaljaraca" ubijen je na grčkom ostrvu Krf 23. jula 2020. Šest meseci ranije, u Atini su ubijeni njegovi prijatelji Igor Dedović i Stevan Stamatović koji su važili za jednog od vođa i istaknutog člana istog klana.

Kapetanov telefon

Namamili Lazara Vukićevića

Veljko Belivuk i Marko Miljković, i ostali optuženi za otmicu i ubistvo Kapetana, kako se sumnja, preko njegovog Skaj telefona namamili su Lazara Vukićevića da dođe u kuću u Ritopeku. Ubili su ga istog dana kada je Radulović otet, 14. oktobra. Navodno, sa Kapetanovog telefona su mu u porukama poslali sliku vezanog Belivuka i on je prihvatio da sam dođe u kuću strave. Na isti način, pokušali su da prevare i Aleksandra Šarca, ali on nije naseo, ali je kasnije ubijen u Tržnom centru "Ušće" u Beogradu.

Tri meseca posle likvidacije na Krfu, u Crnoj Gori 14. oktobra 2020. oteti su Radulović, Hodžić i Spahić. Njih je namamio Zvicerov rođak, Radoje Živković koji je u međuvremenu uhapšen zbog učešća u ubistvu vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića i u pritvoru je u Istanbulu.

- Hodžić i Spahić ubijeni su istog dana u Stanjevića Rupi u Spužu, a Radulović je odatle prebačen u Kotor gde je držan sve do 21. decembra 2020, gde je posle dva meseca zlostavljanja i mučenja ubijen, a od njega su iznuđivane informacije o novcu i drogi - navodi se u optužnici.

Crnogorsko tužilaštvo sumnja da je motiv odbeglog vođe "kavčana" Radoja Zvicera da naredi svom rođaku Živkoviću, Belivuku i Miljkoviću da otme muče i ubiju osim novca i droge za koju je verovao da su je "škaljarci" sakrili, bio i mržnja prema pripadnicima konkuretntske grupe, kao i uspostavljanja prevlasti u kriminalnom miljeu.

Radoje Zvicer u bekstvu
Radoje Zvicer u bekstvufoto: Printscreen, Shutterstock

Egzekutori

Zvicer imao dve grupe za likvidacije

U optužnici crnogorskog tužilaštva navodi se da je Radoje Zvicer angažovao dve grupe ubica iz Srbije da "love" "škaljarce" u Crnoj Gori. Za njihovo prebacivanje u Crnu Goru, kako se navodi, zadužio je Slobodana Kašćelana.

- Kašćelanu je preko kriptovane Skaj aplikacije saopštio da je u Srbiji "obezbedio" dve grupe ubica, a potom tražio da ih neko preveze od granice sa Srbijom do štek-kuća na Žabljaku. U tužilačkom aktu piše da su identifikovali jednu grupu ubica i da su je činili Belivuk, Miljković i Janković, a da su u drugoj bili za sada neidentifikovani pripadnici tog klana, iz Srbije, čiji nadimci su Kortez, Rosi i Dom - navod se u optužnici. Zvicer je, tvrde tužioci, Kašćelanu rekao da su obe grupe krenule iz Beograda prema Crnoj Gori, da će 12. oktobra u kasnim večernjim satima biti na granici.

Kapetan i Miljković
Kapetan i Miljkovićfoto: printscreen

- Okrivljeni Zvicer je Radulovića, Hodžića i Spahića smatrao najbližim saradnicima prethodno ubijenog, jednog od vođa suprotstavljene kriminalne organizacije Alana Kožara i verovao je da znaju gde je pokojni Kožar sakrivao novac i drogu - navodi se u optužnici koju prenosi crnogorski portal.

Ugušili ga

Inače, tokom istrage protiv ove kriminalne grupe saslušana je i Kapetanova udovica S. R. - Ona je potvrdila da je posle nestanka supruga sa njegovog mobilnog telefona dobijala zahteve da donosi novac i da je na lokaciju koja joj je rečena odnela iz više navrata nekoliko stotina hiljada evra kao i dva skupocena sata - otkrili su ranije izvori iz istrage.

Radulovića su, dva meseca kasnije ubili tako što su ga ugušili stezanjem omče od produžnog kabla oko vrata.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Bonus video:

04:29

ON JE SPREMAN DA ROBIJA JER ZNA DA GA ČEKA NOVAC Radovanović o hapšenju PORESKIH INSPEKTORA: Radićemo na predupređivanju ZLOČINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track