Narko banda uhapšena sa kilogram i po heroina

Policijska akcija

Narko banda uhapšena sa kilogram i po heroina

Crna Hronika -
Sedmočlana grupa donosila drogu iz Dominikane i Turske. Među uhapšenima i policajac iz Pančeva

BEOGRAD - Dolijali!Vinko R., zvani Car, Dejan N., državljanin Crne Gore, zatim Dejan A., Dragan T., Vladimir L. i Miroljub J., državljani BiH, i Igor K. uhapšeni su u akciji SBPOK zbog sumnje da su krijumčarili kokain iz Dominikanske Republike i heroin iz Turske u Srbiju i Sloveniju. Svim uhapšenima određen je pritvor do 48 sati.- Uhapšeni Dejan A. je policajac i zaposlen je u policiji u Pančevu! On je duže vreme bio član ove kriminalne grupe koja ga je plaćala - kaže sagovornik Kurira iz istrage.Organizator grupe je Vinko R., koji je okupio ostale pripadnike grupe i organizovao posao. Njegova grupa bila je jedna od najjačih na Balkanu i imala je odlične veze sa narko-dilerima kokaina u Južnoj Americi i dilerima heroina u Turskoj.- Zanimljivo je da su heroin prenosili preko granica tako što su ga pakovali u kutije lego kockica za decu i u vešalice za odeću - kaže sagovornik Kurira iz istrage.Istraga o ovoj grupi vođena je godinu i po dana u saradnji s policijama Slovenije, Republike Srpske i Austrije.- Akcija je počela u subotu oko 21 sat na graničnom prelazu Gradina. Dobili smo informaciju da Miroljub J. i Vladimir L., narko-kuriri Vinka R., dolaze „škodom oktavijom“ bosanskih registarskih tablica u Srbiju. Sačekali smo ih i uhapsili, a kod njih smo našli 1,15 kilograma heroina - priča naš sagovornik i dodaje da je prilikom hapšenja jedan od njih bio pod dejstvom droge.Uhapšeni se sumnjiče da su kokain i heroin švercovali od oktobra 2011. Preko Srbije drogu su prebacivali u Sloveniju, a odatle u Holandiju.Policija je od članova krimi-grupe oduzela veći broj skupocenih automobila, dva pištolja, opremu za merenje narkotika i 15.000 dolara.

Vrlo bogatiČlanovi ove kriminalne grupe izuzetno su imućni. Novcem od droge kupovali su nekretnine, luksuzne automobile, ali i lokale i firme.- Imali su kafić na Banovom brdu i privatno preduzeće - kaže sagovornik Kurira.

Radili samiGrupa Vinka R. imala je izuzetno dobre veze sa narko-dilerima u Južnoj Americi i Turskoj.- Ova grupa radila je nezavisno i nema veze ni sa grupom Darka Šarića niti sa ljudima Dejana Stojanovića Keke - navodi naš izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track