"JA SAM SE NJE PLAŠIO, BAVILA SE CRNOM MAGIJOM": Otac iz pakla sramno napao ženu koja je otkrila devojčicu u kadi
Foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva

izneo detaljnu odbranu u sudu

"JA SAM SE NJE PLAŠIO, BAVILA SE CRNOM MAGIJOM": Otac iz pakla sramno napao ženu koja je otkrila devojčicu u kadi

Crna Hronika -

Uroš Pašajlić, optužen da je svoje dete držao samo i zaključano u stanu, u odbrani pred Prvim sudom u Beogradu više je govorio o svojoj partnerki, nego o ćerki

Uroš Pašajlić, koji je optužen da je ćerku (8) držao samu u stanu u Mirijevu, bez hrane i vode, dok je on sa novom partnerkom živeo u Borči, juče je pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu izjavio "da oseća krivicu zbog stanja u kom je dete pronađeno", tvrdeći da je devojčicu ostavio bez nadzora "samo" pet dana.

- Osećam veliku krivicu zbog moje ćerke, zbog toga što sam dozvolio da upadne u takvo stanje - rekao je Pašajlić i pokušao da se opravda time što je, kako navodi, koristio opijate.

"Osećam krivicu"

uroša pašajlić zlostavljao i izgladnjivao svoje dete mesecima
uroša pašajlić zlostavljao i izgladnjivao svoje dete mesecimafoto: Nenad Kostić, Privatna Arhiva

- Upao sam u stanje da ne mogu da se brinem o svojoj ćerki. Osećam veliku krivicu što sam bio pod dejstvom alkohola i droge i što sam dozvoljavao ljudima da manipulišu sa mnom - rekao je on, pa izjavio da nije tačno da je dete zaključao.

- Ja je nisam zaključao u kupatilu. Bila je sama pet dana u stanu, ja sam izašao iz stana 19. marta i ostavio je. Nisam se vraćao - rekao je. Podsetimo, devojčica je u jezivom stanju u kadi, nađena 24. marta, a otkriveno je da ona nije išla u predškolsko, niti školu, da nije primila obavezne vakcine i obavila lekarske preglede.

devojčica živela sama u nehumanim uslovima, a nađena je u kadi u kupatilu
devojčica živela sama u nehumanim uslovima, a nađena je u kadi u kupatilufoto: Shutterstock, Nenad Kostić

Okrivljeni otac se i juče, kao i na prvom ročištu, izjasnio da ne priznaje krivično delo u odnosu na svoju partnerku I. L. koja je policiji prijavila da je i nju držao zatočenu u stanu u Borči i da je tukao. Naveo je da je na dan kada je devojčicu ostavio u stanu, otišao kod devojke i da se ona spremala za proslavu firme.

- Pred proslavu, obukla se izazovno, imala je mrežaste čarape, kratku suknjicu i jaku šminku i kondom u torbi. Od mene je tražila drogu da ponese i ja sam joj dao - ispričao je, navodeći da je i on te večeri konzumirao kokain i da je u neko doba I. L. poslao poruku, na koju mu je ona odgovorila "da je ostavi na miru i da je pusti da živi svoj život i da se provodi".

Međutim oko pola dva, kako je ispričao, ipak ga je pozvala da dođe po nju i da su nastavili zajedno da piju i da se drogiraju.

nakon hapšenja, uroša pašajlić je doveden u tužilaštvo kako bi bio saslušan
nakon hapšenja, uroša pašajlić je doveden u tužilaštvo kako bi bio saslušanfoto: Zorana Jevtić

Ona je veštica

- Te noći ona je bila agresivna i sa mojim prijateljem je pričala o poslu, što je mene ponižavalo jer sam pola godine ranije dobio otkaz. Sumnjao sam da me vara, jer sam video ceduljicu sa muškim brojem i imenom, pitao sam je kada smo došli kući, ali je to negirala - rekao je i priznao da je te noći I. L. polomio šminku kako bi joj se osvetio "jer se šminka za drugog muškarca".

- Nisam je tukao, ona je mene tukla i udarala, u petak 24. marta me je udarila pesnicom u glavu i ja sam refleksno zamahnuo glavom i ne mogu da se setim da li sam i ja možda nju tako udario - ispričao je Pašajlić i dodao da je I. L. nazivao vešticom "jer se ona bavila belom i crnom magijom, i bila u sekti".

uroša pašajlića prijavila tadašnja devojka i.l. kojoju je unakazio od batina. nakon njene prijave sasznalo se da pašajlić drži dete zatočeno us tanu
uroša pašajlića prijavila tadašnja devojka i.l. kojoju je unakazio od batina. nakon njene prijave sasznalo se da pašajlić drži dete zatočeno us tanufoto: Facebook, Nenad Kostić

- Ja sam se nje plašio - rekao je, pa za stanje u kom je zatečena njegova ćerka u stanu u Mirijevu, okrivio I. L.

- Govorio sam joj da je ona kriva što je moja ćerka onemoćala jer joj zbog nje nisam nosio hranu, nisam bio sposoban - naveo je optuženi u odbrani.

Devojka otkrila strahotu

Tokom torture shvatila da je dete samo

Pašajlić je, podsetimo, uhapšen 28. marta i od tada je u pritvoru. Juče je u pratnji zatvorskog stražara, u roze maijici i farmerkama, sa lisicama na rukama, sproveden u sudnicu. Za stravičan slučaj zanemarivanja deteta saznalo se kada je Pašajlićeva partnerka I. L., 24. marta, nakon petodnevnog zatočeništva u stanu u Borči, u kom je živela sa Pašajlićem 15 meseci, uspela da pobegne i ode u policiju. Policajcima je ispričala da ju je Uroš danima tukao, pretio joj i rekao joj "da zbog nje njegova ćerka iz prvog braka nema šta da jede".

- Rekla je da je do tada mislila da Uroševu ćerku čuva njegova strina, jer joj on to rekao. Međutim, tokom torture je shvatila da je dete verovatno samo u stanu - podseca izvor.

(Kurir.rs - Jelena Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track