POČELO SASLUŠANJE PRIPADNIKA BALKANSKOG KARTELA: Dovode se u vezu sa švercom pet tona kokaina u Rumuniji!
Foto: MUP

javno tužilaštvo za organizovani kriminal

POČELO SASLUŠANJE PRIPADNIKA BALKANSKOG KARTELA: Dovode se u vezu sa švercom pet tona kokaina u Rumuniji!

Crna Hronika -

U Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal počelo je saslušanje osumnjičenih pripadnika organizovanje kriminalne grupe koja je trgovala drogom, a na čijem je čelu, kako se sumnja, bio Miroslav Starčević.

Posle saslušanja, tužilaštvo će odlučiti da li će predložiti pritvor za osumnjičene.

Starčević je, podsetimo, uhapšen u maju ove godine i od tada je u pritvoru.

Zaplenjeni automobili
Zaplenjeni automobilifoto: MUP

- Uhapšeni su P.S., Z. J., M.M., .M. M., S.N. i S. Đ. Ova organizovana kriminalna grupa je u periodu od 12.2. 2020. do 16. 3 2020. na teritoriji Republike Albanije i Republike Srbije kupovala, prenosila i posredovala u kupovini i prodaji opojne droge - marihuana. Samo u jednoj od zaplena (2. 3. 2020.) pronađeno je i oduzeto 782 kilograma opojne droge marihune na graničnom prelazu Vatin - saopšteno je juče iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

U toku predistražnog postupka, kako se navodi, prikuljeni su dokazi koji se odnose na korišćenje Skaj aplikacije putem međunarodne pravne pomoći.

Podsetimo, po nalogu tužilaštva u akciji su učestvovali Služba za borbu protiv droga MUP-a, Uprave kriminalističke policije i BIA , i ona je sprovedena na teritoriji Beograda, Vranja, Šapca i Paraćina.

Kako je saopštio MUP, oni se sumnjiče da su organizovali transport droge iz Albanije do Srbije i dalje na području Evrope, a sve u cilju sticanja dobiti za sebe i ostale pripadnike ove OKG, koristili su kamione sa prikolicom u kojima su specijalno izrađeni bunkeri za skladištenje droge.

- Prilikom pretresanja stanova i drugih prostorija osumnjičenih, pronađena je veća količina novca, oružje, kao i više skupocenih vozila.

Zaplena u Rumuniji
Zaplena u Rumunijifoto: Printscreen

Kako Kurir nezvanično saznaje, ova kriminalna grupa dovodi se u vezu sa Balkanskim kartelom, kao i švercom pet tona kokain u Rumuniju.

- Uhapšeni pripadnici kartela povezani su sa krijumčarenjem 5 tona kokaina vrednog oko 300 miliona evra. Kokain je zaplenjen u maju 2019. godine kada se prevrnuo brod kojim je droga prenošena, a paketi isplivali. Tada su privedena dvojica Srba - otkrio je izvor Kurira.

Mediji su tada saopštili da su zaplenjene vreće sa kokainom od strane agencije za organizovani kriminal u Bukureštu, a njegova ulična vrednost procenjena je tada na 300 miliona evra.

Kurir.rs

Bonus video:

03:49

Uhapšeno 13 pripadnika organizovanih kriminalnih grupa koje su funkcionisale kao „Balkanski kartel“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track