Jašarević: Nisam pucao u policajca nego neko od njegovih

Jašarević: Nisam pucao u policajca nego neko od njegovih

Crna Hronika -
ašarević od početka tvrdi da on nije pogodio Velića i da ne bi dozvolio njegovo izvlačenje da ga je hteo povriediti ili ubiti, rekao je Jašarevićev advokat Senad Dupovac

SARAJEVO – Balističkim veštačenjem na suđenju vehabiji Mevlidu Jašareviću utvrđeno je da je ambasadu SAD iz automatske puške ispaljeno 105 metaka iz koje je pucao Jašarević, koji je optužen za teroristički napad, a pet metaka iz pištolja marke "Glok", koje su koristili Šabanović i Ćato.

On je potvrdio da su pregledom odjeće ranjenog Mirsada Velića pronađena oštećenja od metka na pantalonama, čarapama, pidžami i cipelama, a na odjeći Jašarevića oštećenja od jednog zrna na leđima.

Senad Dupovac, advokat Jašarevića, rekao je novinarima da su na današnjem suđenju veštaci potvrdili da je više osoba koristilo vatreno oružje, ali ne i da je iz Jašarevićevog oružja, kalibra 7,62, pogođen Velić, što znači da ga je to mogao učiniti i neko od policajaca.

"Jašarević od početka tvrdi da on nije pogodio Velića i da ne bi dozvolio njegovo izvlačenje da ga je hteo povriediti ili ubiti", rekao je Dupovac.

Dupovac je istakao da je odbrana kao svedoka pozivala vođu vehabija u Maoči Nusreta Imamovića, ali je on odbio da svedoči, te ponudio da američkoj Amabasadi isplati 800 dolara odštete, a spreman je i da obešteti Velića, ukoliko se dokaže da ga je ranio Jašarević.

Tužilac Dubravko Čampara istakao je da će na naredna dva ročišta Tužilaštvo završiti sa iznošenjem dokaza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track