"SKLONILI SMO SE U SARAJEVO JER U SRBIJI IMAMO PROBLEME": Kavčani uhapšeni u BiH saslušani, tražili i POLIGRAF!
Foto: Printskrin / You Tube, Shutterstock

tužilaštvo kantona sarajevo

"SKLONILI SMO SE U SARAJEVO JER U SRBIJI IMAMO PROBLEME": Kavčani uhapšeni u BiH saslušani, tražili i POLIGRAF!

Crna Hronika -

Dušan Jovanović zvani Giba i Darko Dulović, koje su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji s Obaveštajno-sigurnosnom agencijom (OSA), sredinom septembra uhapsili u luksuznom kompleksu „Sarajevo Toweru“, izjavili su na saslušanju da su došli su u Sarajevo kako bi se sklonili na određeno vreme od problema koje su imali u svojoj državi Srbiji, potvrdio je za “Avaz” Siniša Derganc, advokat koji zastupa Jovanovića.

Jovanović i Dulović su, da podsetimo, uhapšeni zbog falsifikovanja dokumenata, a prema nezvaničnim informacijama i sumnje da su pripremali likvidaciju, a od ranije su poznati istražnim organima u regionu. Jovanović se dovodio u vezu sa kavačkim klanom, pogotovo sa vračarskom grupom koju je predvodio Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračra, dok se Duloviću sudilo za ubistvo Siniše Milića, zvanog Boske, koji je obezbeđivao Filipa Koraća. Dulović je za ovo delo pravosnažno oslobođen optužbi.

Lažne isprave

- Kako su objasnili, oni su imali određenih problema u Srbiji i ovde su se sklonili zbog tih problema. Takva je njihova izjava, to uopšte nije tajna, to su izjavili i u Tužilaštvu - kaže advokat Derganc.

Jovanović i Dulović nalaze se u KPZ-u Zenica, nakon što im je Opštinski sud u Sarajevu odredio jednomesečni pritvor. U izveštaju Tužilaštva KS navodi se da su Jovanović i Dulović tokom hapšenja imali lažne dokumente i da se sumnjiče za falsifikovanje isprava.

Sarajevo, Sarajevo Tower
foto: Printskrin / You Tube

- Oni su u pritvoru u vezi sa falsifikovanim dokumentima. Iz nekog razloga, zbog opasnosti od bekstva, Sud je odredio pritvor iako smo mi saglasno tvrdili da to nije neko posebno teško delo koje bi opravdavalo meru pritvora. Čekamo da se završi ta dokumentacija i mi ćemo u najskorije vreme podneti predlog za zaključenje nekog sporazuma u vezi s ovim krivičnim delom zbog kog su uhapšeni - navodi Derganc.

Nema poternice

Advokat napominje da je u pitanju krivično delo zbog kojeg, kako je rekao, „nikom nikad nije određen pritvor“, te da je on ipak određen zbog nekih drugih okolnosti i pisanja medija.

- Mi ćemo ići na varijantu sporazuma. To ćemo predložiti, kako bi oni dobili adekvatnu kaznu za ono delo za koje su uhapšeni i za koje postoje očigledni dokazi da su počinili, što uopšte nije sporno. Oni su priznali i postoje drugi materijalni dokazi da su počinili to krivično delo, tako da nema svrhe da se u vezi s tim nešto posebno radi - rekao je Siniša Derganc, potvrdivši da za Jovanovićem i Dulovićem nije raspisana nikakva poternica.

- Zbog svega što se pisalo po medijima, oni su tražili poligrafsko testiranje. Zaista nemaju ništa s tim. Međutim, to poligrafsko testiranje niko nije želio da obavi - kazao je advokat Derganc.

Kurir.rs / Dnevni Avaz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track