U NEMAČKOJ UHAPŠEN TRGOVAC ORUŽJEM IZ SRBIJE: Tri godine snabdevao krimi-klanove pištoljima i puškama, ZA KURIRA ANGAŽOVAO DEDU
Foto: Shutterstock

dolijao

U NEMAČKOJ UHAPŠEN TRGOVAC ORUŽJEM IZ SRBIJE: Tri godine snabdevao krimi-klanove pištoljima i puškama, ZA KURIRA ANGAŽOVAO DEDU

Crna Hronika -

Srbin (38) uhapšen je u Frankfurtu zbog sumnje da je kriminalnim klanovima u Nemačkoj prodavao oružje.

- Nemačka policija je izvršila pretrese na području Hesena, a uhapsila je krijumčara oružja (38) iz Srbije i jednog od njegovih kurira (74) i to prilikom predaje pušaka - navodi nemački Bild.

Prema navodima istražitelja, 38-godišnji Srbin od 2020. godine, pored pištolja i municije, u Nemačkoj je prodavao i "kalašnjikove".

- Ovim oružjem on je snabdevao kriminalne grupe, koje su ga dalje koristile za različita krivična dela - objašnjavaju izvori nemačkih medija.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Kako je saopšteno iz nemačkog Tužilaštva, Srbin i njegov vremešni kurir "prodao je "kalašnjikov" grupama izvršilaca iz oblasti organizovanog kriminala u Nemačkoj".

Istražitelji su do glavnog trgovca oružjem, Srbina (38) došli zahvaljujući jednoj zapleni pištolja, koji je pronađen prilikom hapšenja pripadnika jedne kriminalne brande u Nemačkoj.

- Tajni agenti su mesecima radili i otkrili da su pripadnici tog klana i drugi pojedinci naručivali od Srbina oružje preko Skaj aplikacije - navode izvori nemačkih medija, dok je Viši javni tužilac Georg Ungefuk potvrdio:

- Polazna tačka istrage bili su nalazi iz kompleksa istraga kancelarije javnog tužioca u Frankfurtu na Majni protiv članova kriminalne grupe.

Policija je pratila vremešnog kurira i saznala za novu isporuku iz Slovenije.

- Odatle je 74-godišnjak ušao u Nemačku preko Austrije sa britanskim mitraljezom i izraelskom jurišnom puškom "Galil" - navodi se.

Kurir.rs / Bild

Bonus video:

01:36

ŠOKANTNA IZJAVA ADVOKATA: Zemunski klan je nastao NAKON UBISTVA ZORANA ĐINĐIĆA! Za Kurir TV otkrila pravo ime ozoglašene grupe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track