"LAŽNI ISKAZ SE VRŠI SVAKI DAN, A NAJMANJE SE SANKCIONIŠE!" Advokat o svedočenju radnika streljane u slučaju oca dečaka ubice
Foto: Kurir televizija

kurir tv

"LAŽNI ISKAZ SE VRŠI SVAKI DAN, A NAJMANJE SE SANKCIONIŠE!" Advokat o svedočenju radnika streljane u slučaju oca dečaka ubice

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv roditelja dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara.

Tužilaštvo za oca dečaka traži 12 godina zatvora, a za majku deteta dve i po godine. Optužnica je podignuta i protiv predsednika i radnika streljane zbog lažnog svedočenja – za njih se traže po tri godine zatvora.

Slijepčević
foto: Kurir televizija

Na ovu temu govorili su u jutarnjem programu Kurir televizije Marko Anđelković Slijepčević, advokat i Slađana Nedeljković, novinarka emisije Crna hronika.

Povodom lažnog svedočenja dva lica iz streljane koji su rekli da nisu viđali dečaka i njegvog oca unutar tog objekta, dok se njih dvojca jasno vide na video snimku Anđelković Slijepčević je konstatovao da se delo lažnog iskaza događa svaki dan.

- Na osnovu 15 godina iskustva mogu da kažem da je to delo koje se vrši svaki dan, a najmanje se sankcioniše. Kada ukrstite iskaz sa konkretnim dokazima, na osnovu čega se vidi da li je neko lice nešto znalo illi nije tako se utvrđuje lažni iskaz. Kako vidim za ovo je tražena najstroža kazna od strane tužilaštva od tri godine zatvora - rekao je advokat i dodao:

01:28

LAŽNI ISKAZ SE VRŠI SVAKI DAN, A NAJMANJE SE SANKCIONIŠE! Advokat o svedočenju radnika streljane u slučaju oca dečaka ubice

- Ipak volim da se ogradim. Nismo neposredno videli ni dokaze ni neposredni optužni akt da bi mogli sa velikom preciznošću na jedan stručan i profesionalan način to da analiziramo. Mi možemo da kažemo samo kakva su moguća scenarija. Možda ti ljudi mogu da budu i oslobođeni ako bude dovoljno jakih dokaza, a mogu da budu i sankcionisani ako ih bude.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

10:00

VLADISLAV RIBNIKAR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja