ŠARIĆEV POLICAJAC POLOŽIO JEMSTVO: Milutin Radovanović izašao iz pritvora, za slobodu dao 130.000 evra!
Foto: Printscreen

kurir saznaje

ŠARIĆEV POLICAJAC POLOŽIO JEMSTVO: Milutin Radovanović izašao iz pritvora, za slobodu dao 130.000 evra!

Crna Hronika -

Milutin Radovanović, policijski službenik, koji je optužen da je bio pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića, pušten je danas iz pritvora.

- Radovanović je položio jemstvo koje mu je sudsko veće odredio, u visini od 130.000 evra i on je odlukom suda pušten iz pritvora. Inače, veće Specijalnog suda mu je odredilo jemstvo od 100.000 evra, ali je Apelacioni sud po žalbi tužilaštva iznos za Radovanovića povećao na 130.000 evra, a za njegovog kolegu Danila Stojanovića na 150.000 evra - potvrđeno je za Kurir.

Milutin Radovanović
Milutin Radovanovićfoto: Printscreen

Podsetimo, sudsko veće je na glavnom pretresu održanom 25. septembra prihvatilo zahtev odbrane da se Radovanoviću i njegovom kolegi Danilu Stojanoviću pritvor zameni jemstvom kao garancijom da će se redovno odazivati pozivima suda.

Kako saznajemo, i Stojanović je upisao hipoteku u vrednosti koju je sud odredio i očekuje se da i on uskoro izađe na slobodu.

- Jemstvo nije samo keš, već može da bude i stan, što je prosečna vrednost jednog stana. To je po nama iznos koji odgovara - saopštio je tada sudija Zoran Šešić.

Podsetimo, Radovanović je u pritvoru bio od sredine juna prošle godine, kada je u pratnji svog branioca došao u Tužilaštvo za organizovani kriminal koje je protiv njega tada vodilo istragu zbog sumnje da je bio pripadnik kriminalne grupe.

Na početku suđenja pred Specijalnim sudom u Beogradu, on je negirao da je pripadnicima grupe odavao poverljive informacije iz istraga, tvrdeći da je samo radio operativni posao.

Kurir.rs

Bonus video:

00:32

DARKO ŠARIĆ PRVI PUT U JAVNOSTI POSLE HAPŠENJA: Oči u oči sa svedokom saradnikom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja