ŠKALJARCI SPREMILI 2 MILIONA EVRA ZA LIKVIDACIJE U TIVTU: Belivukova glava bila ucenjena na 600.000 više od Miljkovićeve!
Foto: Nenead Kostić, Zorana Jevtić, Dado Đilas

aerodrom u crnoj gori

ŠKALJARCI SPREMILI 2 MILIONA EVRA ZA LIKVIDACIJE U TIVTU: Belivukova glava bila ucenjena na 600.000 više od Miljkovićeve!

Crna Hronika -

Suđenje Janku Vukadinoviću i ostalim okrivljenima koji se sumnjiče da su pripremali ubistvo kriminalaca iz Srbije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, danas je odloženo jer je, prema rečima advokata odbrane iz depoa podgoričkog suda ukraden dokaz.

Naime, ukradeni su pištolji kojima je navodno trebalo da se izvrši likvidacija.

Likvidacija Belivuka i Miljkovića je pripremana samo par dana pre nego što su uhapšeni u Beogradu 4. februara 2021. godine, a za njihove glave kako se govorilo, plaćene su ogromne cifre. Plan grupe Vukadinovića prvo je bio da ubiju vođu kavačkog klana Slobodana Kašćelana, ali taj plan promenio.

Veljko Belivuk
foto: Zorana Jevtić, Vlada Crne Gore, Printscreen/Youtube

- Istražitelji su prikupili dokaze da je neposrednim izvršiocima likvidacije Slobodana Kašćelana trebalo da bude isplaćeno 500.000 evra, dok su za zločin u Tivtu trebali da budu isplaćeni sa 700.000 za Miljkovića i 1.300.000 evra za Belivuka - podseća izvor.

Istraga sumnja da su oni u jednom stanu u Tivtu za izvršenje ovog krivičnog dela držali dva pištolja i municiju. Oni su planirali da Belivuka i Miljkovića " treba ubiti dok budu čekali u redu za čekiranje karata".

Veljko Belivuk, Marko Miljković
foto: Kurir.rs

Kako tužilaštvo tvrdi u spisima, oni su na automobilu marke "opel zafira” postavili lažne tabilice i narednog dana, rano ujutro se uputili prema Aerodromu Tivat. Tada ih je presrela policija.

Belivuk i Miljković su 30. januara ujutro napustili Crnu Goru, a na beogradskom aerodromu ih je dočekala policija koja ih je sprovela na saslušanje. Oni su nakon toga uhapšeni zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela i nekoliko monstruoznih ubistava.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track