PEŠKIR PREKO LICA, PLAVA KOSA I GOLA RAMENA Ovako je privedena Katarina Baćović: Evo šta je priznala policijskim inspektorima FOTO
Foto: Printscreen/RTCG

PEŠKIR PREKO LICA, PLAVA KOSA I GOLA RAMENA Ovako je privedena Katarina Baćović: Evo šta je priznala policijskim inspektorima FOTO

Crna Hronika -

Podgoričanki Katarini Baćović, koja je osumnjičena da je deo kriminalne grupe koja je navodno kopala tunel ispod Višeg suda, određeno je zadržavanje do 72 sata.

Pred policijskim inspektorima, kako saznajemo, Baćović je priznala da je imala, kako se ispostavilo, određenu ulogu u slučaju poznatom u javnosti kao "Tunel".

Više detalja zasad nije poznato.

Prema nezvaničnim saznanjima, Baćović je obavestila tužilaštvo da odbija usluge advokata Srđana Lješkovića i da će se sama braniti.

Katarina Baćović
foto: Printscreen/RTCG

Lješković je to potvrdio, ističući da su ga angažovali Katarinini roditelji ali da su mu kasnije iz tužilaštva predočili da ona ne želi da je on zastupa.

Policija je za Katarinom Baćović tragala od sredine septembra.

Ona je identifikovana kao osoba koja je iznajmila stan u Njegoševoj 12 iz kog su pripadnici te ekipe prokopali tunel do Višeg suda.

U toj istrazi saslušana je i njena majka Maja Baćović inače upraviteljka sudske pisarnice, koja je negirala umešanost u tešku krađu.

Provala u sudski depo primećena je 11. septembra, kada su nadležni najpre utvrdili da je neko "samo" ispreturao dokaze. Međutim, dok je još trajao uviđaj u obijenom depou i letimični popis dokaza u najvažnijim predmetima, otkriveno je da su lopovi u depo ušli podzemnim prolazom iz Njegoševe ulice broj 12.

Prvi krupni trag u tom slučaju, kombi koji su koristili osumnjičeni, policajci su pronašli 13. septembra.

Viši sud u Podgorici, tunel
foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Dan kasnije pronašli su i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gde im je navodno bila baza.

U dosadašnjoj istrazi, kojom rukovodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, izuzeto je na stotine sati snimaka s nadzornih kamera, pronađen je alat koji su kopači koristili, a veštačenjem je izolovan i trag osumnjičenih...

Utvrđeno je i ko su izvođači radova na kopanju 30 metara dugog tunela do sudskog depoa.

Operativni podaci policije govore da su vođe kavačkog kriminalnog klana organizovale kopanje podzemnog tunela, a inspektori i dalje utvrđuju šta im je bio glavni cilj.

Kurir.rs/Vijesti/RTCG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track