"NADLEŽNI POD HITNO DA OTKRIJU UBICE": Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić najoštrije osudio ubistvo mladog Filipa (21)
Foto: Privatna Arhiva

"NADLEŽNI POD HITNO DA OTKRIJU UBICE": Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić najoštrije osudio ubistvo mladog Filipa (21)

Crna Hronika -

SUBOTICA- Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić najoštrije je osudio ubistvo mladog Subotičanina Filipa Zeljkovića (21).

- U ime Grada Subotice i lično ime, najoštrije osuđujem ubistvo našeg sugrađanina Filipa Z. koje se u noći između 14. i 15. oktobra dogodilo u našem gradu, u pucnjavi koja je izbila na Segedinskom putu, nakon svađe između dve grupe mladića. Pozivam sve nadležne organe i Policijsku upravu Subotica, da pod hitno preduzmu neophodne mere, kako bi se što pre otkrili počinioci ovog dela, saopštio je Bakić.

On je naglasio da očekuje, da će daljom istragom biti utvrđeni svi detalji koji su doveli do gubitka jednog mladog života i da će biti adekvatno kažnjeni svi oni koji su učestvovali u tom nemilom događaju.

-Uveren sam da nasilju i ubistvima nema mesta na benzinskim pumpama i ulicama, ni u našem gradu, ni u našem društvu, ni u našoj državi, upućujem iskreno saučešće porodici i prijateljima nastradalog mladića, naveo je gradonačelnik Stevan Bakić.

Podsetimo mladi Subotičanin Filip Zeljković koji se bavio i sportom i bio veoma uspešan u vaterpolu, u više klubova je imao odlične rezultate, a u Subotici je završio školu za fizioterapeuta.

Kobne večeri, sa mlađim bratom (18) je bio na benzinskoj pumpi u Subotici, gde se sukobio verbalno i fizički sa kako se nezvanično tvrdi dva mladića, a kada su napustili mesto sukoba, oni su iz drugog automobila sa više metaka pucali u Filipa, koji je sedeo na mestu suvozača u drugim kolima, koja je vozio njegov prijatelj, dok je mlađi brat bio na zadnjem sedištu.Na žalost Filip je preminuo odmah na putu ka bolnici, nije mu bilo spasa, a njegovo telo je poslato na obdukciju na Institut u Novom Sadu.

Policija je kako Kurir saznaje identifikovala ubice i intenzivno traga za njima.

Više političkih stranaka osudilo je takođe ovaj tragičan događaj u Subotici, zahtevajući odgovornost i hapšenje i drastičnu kaznu za ubicu.

Kurir.rs/N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track