TREBALO BI GA OSUDITI NA NEKOLIKO DOŽIVOTNIH ROBIJA! Porodice ubijenih u masakru zadvoljne podizanjem optužnice, ali...
Foto: Nemanja Nikolić, Privatna Arhiva

zločin u Duboni i Malom Orašju

TREBALO BI GA OSUDITI NA NEKOLIKO DOŽIVOTNIH ROBIJA! Porodice ubijenih u masakru zadvoljne podizanjem optužnice, ali...

Crna Hronika -

Protiv osumnjičenog Uroša B. (21) je podignuta optužnica u utorak kojom se tereti da je u selima Dubona i Malo Orašje ubio devetora i ranio 12 mladića i devojaka, a preti maksimaksimalna kazna od 20 godina zatvora, jer je u trenutku izvršena strašnog zločina imao 20 godina i kao mlađen punoletniku do je najviša kazna koju može da dobije predviđena zakonom Republike Srbije.

- Istraga je vođena kako treba, ispoštovani su vremenski rokovi, ispitani svi svedoci. Optužnica je podignuta i porodice oštećenih mladića i devojka su zadovoljni svime, pa i time da mu je zaprećeno maksimalnom kaznom zatvora, međutim, 20 godina je malo, ali to nije nešto na šta trenutno može da utičemo mi, kao ni tužilaštvo - kaže za Kurir Stefan Stefanović, zastupnik šest ostećenih porodica u ovom predmetu i dodaje:

- Zadovoljni smo i time što su optužnicom obuhvaćena i druga lica koja su na posredan ili neposredan način omogućila Urošu B. da počini ovaj masakr.

advokat Stefan Stefanović
advokat Stefan Stefanovićfoto: Kurir TV

Prema njegovim rečima adekvatna kazna je nekoliko doživotnih kazni zatvora kao u Americi, ali porodicama, kako i sami kažu, ništa ne može vratiti decu.

- Nažalost, nikakva kazna ne može vratiti decu oštećenim porodicama i umanjiti njihovu bol - kaže Stefanović.

Kako je istakao, psihijatrijsko veštačenje Uroša B. je pokazalo da je on uračunljiv i da je svesno počinio ovo delo, a advokat smatra da bi bilo potrebno uradiji još dodatnih veštačenja.

- Potrebno je ispitati njegovu psihopatiju, emotivna rastrojstva i sve druge akpekte koje su na bilo kakv način mogle da dodvedu do ovakvog zločina, jer bez toga ne možemo tražiti motiv. Obično postoji svađa, razmirice, tuče, ovde toga nema - zaključuje advokat.

Kurir.rs / D. Antonijević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track