OŠTRE REČI BORIVOJA BOROVIĆA NA SUĐENJU ALEKSIĆU: Reagovala i tužiteljka! Mikin advokat nakon ovoga kažnjen sa 100.000 dinara
Foto: Stefan Stojanović/ Mondo, Nemanja Nikolić, ATAImages

napeto u sudu

OŠTRE REČI BORIVOJA BOROVIĆA NA SUĐENJU ALEKSIĆU: Reagovala i tužiteljka! Mikin advokat nakon ovoga kažnjen sa 100.000 dinara

Crna Hronika -

Glumica je i na jučerašnjem ročištu ponovila da ju je Aleksić seksualno zlostavljao i da je bila rešena da oduzme sebi život jer je osećala gađenje prema sebi

I jučerašnje suđenje u prepunoj sudnici Palate pravde učitelju glume Miroslavu Miki Aleksiću proteklo je u napetoj atmosferi, tokom koje je sudija više puta opomenuo Aleksićevog branioca.

Naime, suđenje je bilo prekinuto pošto je Aleksićev advokat na kraju kažnjen sa 100.000 dinara, a u jednom trenutku reagovala je i sama Milena Radulović dok je stajala za govornicom svedočeći o silovanju koje se navodno dogodilo dok su ostala deca bila u drugoj prostoriji.

Advokat kažnjen sa 100.000

Sudenje je u jednom trenutku nakratko bilo prekinuto pošto je branilac Miroslava Aleksića, advokat Zoran Jakovljević, zbog neprimerenog ponašanja tokom ispitivanja žrtve kažnjen.

- Zašto se on meni smeje? - pitala je sudsko veće u jednom momentu žrtva, posle čega je Jakovljević odgovorio da se „obraća publici".

Inače, on je prethodno nekome u publici uz osmeh, tokom postavljanja pitanja o seksualnom zlostavljanju, dobacio: „Glumićeš i ti jednom ovde".

Sudija Zoran Božović je potom saopštio da Jakovljevića, zbog „izuzetnog nepoštovanja discipline, bez obzira na više opomena, kažnjava sa 100.000 dinara".

Zoran Jakovljević
foto: Petar Aleksić

Borović: Ovo je bedni kukavičluk!

Do rasprave došlo je i na početku suđenja, pošto je advokat rekao da se Aleksić loše oseća i da je bio kod lekara, ali da nema dokumentaciju, pa će mu zbog toga možda trebati česte pauze da udahne.

- Trebalo bi da pitamo oštećenu kako se ona oseća, pošto dolazi već drugi put - reagovala je tužiteljka Višeg javnog tužilaštva, a potom je i zastupnik jedne od ostećenih, Borivoje Borović, ponašanje Aleksića i Jakovljevića nazvao „bednim kukavičlukom" i zamolio sud da ne dozvoli da se „pravi farsa i tetošenje okrivljenog".

1 / 4 Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Podsetimo, ovo nije prvi put da branilac Miroslava Mike Aleksića, Zoran Jakovljević, demonstrira skandalozno ponašanje tokom suđenja.

Naime, tokom suđenja u martu ove godine prekinuto je tokom potresnog svedočenja jedne od žrtava, pošto je branilac Miroslava Aleksića napravio skandal u sred ispitivanja oštećene.

U jednom trenutku, branilac je počeo da viče rekavši "predstavljate ovog čoveka kao monstruma, da je maltretirao ljude", a kako pokušaj sudije da ga smiri i upozori da poštuje red u sudnici, nije uspeo, kaznio je tada advokata "za početak" sa 50.000 dinara.

Jakovljević je, vidno ljut zbog te odluke, doneo odluku da "bojkotuje dalje postavljanje pitanja" jer ga sudija "šikanira i ne dozvoljava mu pravo na odbranu". Za reč se javio i Aleksić, ali kako mu sudija nije dozvolio da iznosi konstatacije, već isključivo da postavi pitanja oštećenoj i on je odustao i vratio se na optuženičku klupu uz komentar "sramota".

Jakovljević je potom optužio sudiju i da je u rodbinskim vezama sa jednim od svedoka koji tek treba da bude saslušan i zatražio njegovo izuzeće, a pošto ga je sudija poučio da ima "rok od tri dana da podnese pisani zahtev", Jakovljević je nastavio da protestvuje pa mu je sudija naložio da napusti sudnicu, zbog čega je suđenje moralo da bude prekinuto.

Kurir.rs

Bonus video:

00:34

MIKA ALEKSIĆ DOŠAO U PALATU PRAVDE SA DULETOM SAVIĆEM: Samo što je ušao u sudnicu, ročište već odloženo (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track