"MOLIO SAM SE ZA BAKU, BILA JE MOJ OMILJENI ČOVEK": Vaterpolista izneo potresnu odbranu na suđenju! U udesu mu poginula baba
Foto: Kurir/T.S.

viši sud u novom sadu

"MOLIO SAM SE ZA BAKU, BILA JE MOJ OMILJENI ČOVEK": Vaterpolista izneo potresnu odbranu na suđenju! U udesu mu poginula baba

Crna Hronika -

Vaterpolo golman i bivši član naše juniorske reperezentacije, Milan Vitorović (28) iz Novog Sada, pojavio se juče u Višem sudu u Novom Sadu, gde mu se sudi zbog saobraćajne nesreće u kojoj je prošle godine poginula njegova baba.

Naime, kako prenosi novosadski Dnevnik, u Višem sudu u Novom Sadu počelo je suđenje sportisti koji je juče izneo odbranu, u kojoj je između ostalog rekao "da ne priznaje krivično delo koje mu se stavlja na teret".

On je pri davanju iskaza, kako navode lokalni mediji, rekao da optužnicu smatra spornom, da je kobnog dana išao iz Šenoine ulice ka Reljkovićevoj, i da je prošao pored znaka STOP koji nije bio vidljiv, odnosno koji je bio sakriven iza kuće.

- Krenuo sam kod bake peške, ali mi je ona rekla da dođem kolima jer je trebalo da pokupimo neki paket u Petrovaradinu. Došli smo do kobne ulice, gde nisam video saobraćajni znak STOP. Pri tome, vozio sam u raskrsnici oko 40 kilometara na čas kad nas je udario kamion s bočne desne strane, a baka je sedela na zadnjem sedištu. Vozilo se zarotiralo jedan krug, a tek kad sam izašao iz kola, video sam taj znak - kazao je juče Vitorović, iznoseći svoju odbranu.

Dodao je i da baba posle nesreće nije bila pri svesti, ali da je disala i da je davala znake života.

- Bio sam u stanju šoka. Došli su odmah neki ljudi, pa ubrzo ekipa Hitne pomoći. Ja sam se molio u sebi da se njoj nešto strašno ne desi. Posle toga se ničega više ne sećam - izjavio je juče optuženi pred većem sudije Vidoja Mitrića i dodao da je tek kasnije uočio da se znak mogao videti s desetak metara.

Odgovarajući na pitanje svog branioca advokata Vladimira Beljanskog, okrivljeni je istakao da je baku obožavao.

- Bio sam kao reprezentativac često u inostranstvu i kad bih se vraćao, odmah bih išao kod nje i dede da budem s njima. Bila je moj omiljen čovek - rekao je Vitorović.

Optuženi, koji se brani sa slobode, bio je vidno uznemiren dok je iznosio odbranu, a njegova majka, koja u postupku ima statusu svedoka-oštećene, jedva je uspevala da sastavi rečenice i kroz suze potvrdila da je njen sin, koji je okrivljen za smrt njene šezdesetsedmogodišnje majke, divno dete. Ona je rekla da je bio dobar učenik i uspešan sportista, bez mrlje u svom životu.

Okrivljeni je na pitanje zastupnika optužnog akta Višeg javnog tužioca Slobodana Josimovića odgovorio da je smatrao da se nalazi na putu s prvenstvom prolaza, iako nije ni takav znak uočio. On nije mogao da objasni zašto u takvoj situaciji nije poštovao pravilo "desne strane" i nije propustio vozilo koje je udarilo u desni bočni deo njegovoa auta.

Sudski veštak za saobraćaj prof. dr Zoran Papić, predstavnik komisije koja je uradila nalaz i mišljenje, kazao je, posle iznošenja odbrane okrivljenog, da je saglasan da se znak mogao uočiti tek sa oko deset metara i napomenuo da na toj raskrsnici nedostaje odgovarajuća horizinatalna signalizacija.

Iako se očekivalo da će juče uslediti i iznošenje završne reči, predsednik veća sudija Mitrić je, ipak, naredio da veštak dopuni nalaz na sledećem pretresu 25. januara naredne godine na okolnosti uočljivosti saobraćajnog znaka STOP. On treba da pojasni da li se znak mogao uočiti pravovremeno, s obzirom na to da je veštak napomenuo da je bilo srećnijih rešenja za njegovo pozicioniranje.

Milan Vitorović se tereti da je 28. janura prošle godine oko 13 časova u Petrovaradinu upravljao vozilom "fiat punto" krećući se iz Šenoine ulice ka Reljkovićevoj i da se tom prilikom nije zaustavio pored znaka STOP. Na njegov auto naletelo je teretno vozilo s kikindskim registarskim oznakama, koje se kretalo ka Žeželjevom mostu. Prilikom udesa, teške telesne povrede zadobila je baka okrivljenog koja je, nažalost, preminula, a koja je u trenutku nesreće sedela na mestu iza suvozača.

Inače, Milan Vitrović je igrao za mladu reprezentaciju Srbije i osvajač je brojnih medalja na internacionalnim takmičenjima, a 2015. godine je kao drugi golman osvojio svetski šampionat kada je Srbija pobedila reperezentaciju Italije i popeo se na najviše postolje sa saigračima. Takođe, u bogatoj karijeri koja i dalje traje Vitorović je bio i u Americi.

(Kurir.rs, Dnevnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track