UDARIO U ZGRADU VLADE, POGINULI MU ŽENA I SIN Doneta presuda vozaču BMW-a smrti
Foto: Ljiljana Stanišić, Printscreen Facebook

UDARIO U ZGRADU VLADE, POGINULI MU ŽENA I SIN Doneta presuda vozaču BMW-a smrti

Crna Hronika -

Rade Novitović (45) iz okoline Arilja, koji je 18. juna 2020. izazvao udes kod zgrade Vlade u Beogradu kada su mu poginuli supruga Jelena Petković (34) i stariji sin Nikola (20), a mlađi Viktor (2) teško povrđen, osuđen je pravosnažno na četiri godine zatvora.

Kako je utvrđeno tokom postupka, on se tom prilikom nije pridržavao saobraćajnih propisa čime je doveo u opasnost živote ljudi:

- Novitović se kretao BMW-om od Višegradske prema Ulici kralja Milana, kada je kod raskrnice sa Nemanjinom prošao kroz crveno svetlo i udario u kombi. Od siline udarca teretnjak se odbio, izleteo na trotoar i udario u stub javne rasvete, a automobil u betonsko stepenište zgrade Vlade. Dvoje putnika iz vozila okrivljenog je preminulo, jedan je teško povređen, dok su šestorica radnika iz kombija zadobili lake povrede.

saobraćajna nesreća, Rade Novitović, Jelena Petković, Beograd
foto: Printascreen

Da sve bude još tragičnije, Novitovići su kobnog dana dovezli malog Viktora u Beograd na zakazanu operaciju mokraćnih kanala.

Suvozač Nikola Novitović je na mestu preminuo, dok su njegov otac Rade, maćeha Jelena i polubrat Viktor ostali zaglavljeni u smrskanom autu, pa su vatrogasci morali da ih izvlače iz olupine. Jelena je podlegla povredama u bolnici.

Rade je, inače, bio zaposlen u jednoj špediterskoj firmi u Čačku kao profesionalni vozač i sa kamionom je stalno bio na putu.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track