KURIR U BORČI! OVDE SU ELEKTRIČARI PROIZVODILI MARIHUANU Komšije progovorile o misterioznim radnicima: ZNALI SMO DA MULJAJU (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić, MUP Srbije

Jedna od najvećih plantaža u srbiji

KURIR U BORČI! OVDE SU ELEKTRIČARI PROIZVODILI MARIHUANU Komšije progovorile o misterioznim radnicima: ZNALI SMO DA MULJAJU (FOTO)

Crna Hronika -

Nakon što je prošle nedelje otkrivena jedna od najvećih plantaža marihuane u Srbiji, koja se nalazila u beogradskom naselju Borča, meštani ovog naselja kažu za Kurir "da su znali da se u objektu na Zrenjaninskom putu nešto mulja, ali nisu bili sigurni šta tačno".

Podsetimo, osumnjičeni Aleksandar G. (39) Vladimir L. (45), Aleksandar L. (32), Sandra J. (33), Katarina B. (39), Mladen I. i Vladimir K. (44) uhapšeno su i terete se za nelegalnu proizvodnju marihuane, radi dalje prodaje. Zaplenjeno im je oko 500 kilograma ove opojne droge. Oni su se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili ćutanjem.

Interesantno je da su osumnjičeni za proizvodnju droge iznajmili kuću na Zrenjaninskom putu, inače vrlo prometnoj ulici. U komšiliku su im brojne firme, prodavnice i privatne kuće. Kako kažu komšije, kuća koju je osumničena sedmorka pretvorila u fabriku droge pripada starijem bračnom paru.

- Firma i zemljište na kome je nađena plantaža u vlasništvu je starijeg bračnog para koji je izdao taj prostor jednom muškaracu, koji je sada uhapšen, i oni su se nakon toga preselili na selo - kaže jedan komšija za Kurir i dodaje:

otkrivena plantaža kanabisa u borči
otkrivena plantaža kanabisa u borčifoto: MUP Srbije

- Nismo znali čime se bave ti zakupci, ali smo znali da nešto muljaju. U početku smo se čudili iz kog razloga je taj prostor uzet i koja će mu biti dalja namena, a onda smo tek sada saznali da su tu u našoj blizini proizvodili narkotike.

Kako dalje navode komšije, na iznajmljenom posedu ima nekoliko objekata, a koliko im je poznato, tu niko nije živeo, već su im govorili da se tu nalazi neka firma za proizvodnju.

- Firma se nalazi skrivena od glavnog puta, a kada se uđe u dvorište može se videti prvo objekat sa desne strane gde je i bila plantaža. Na njemu se jasno mogu videti ventilatori sa strane, ali i prozori koji ne mogu da se otvaraju - kažu oni i dodaju:

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

- U dvorištu se nalazi i porodična kuća vlasnika koji su tu nekada tu živeli, ali mislimo da ova kriminalna grupa nije tu stanovala.

Naši sagovornici dodaju da su često viđali "radnike" kako tu dolaze.

- Nismo znali čime se bave, ali smo viđali beli kombi kako nešto istovara i utovara, a znali su da koriste i neki mali kamion. Čuli smo i da su krali struju i možda su zbog toga i postali sumnjivi - kažu meštani i dodaju:

- Policija je upala u kuću prošle nedelje i videli smo da su ulazili preko merdevina kroz neki otvor od kuće. Policija i dalje čuva firmu, za koju su vlasnici dobijali dobru kiriju za izdavanje.

Organizovana grupa godinama uzgajala marihuanu

1 / 3 Foto: Zorana Jevtić

Pa da podsetimo, četvoro osumnjičenih su po zanimanju elektroenergetičari, i oni su, kako se sumnja, montirali i pripremili ovu laboratoriju u Borči. Aleksandar G. je zaposlen u JKP Javno osvetljenje.

- Tužilaštvo će takođe protiv svih osumnjičenih narediti sprovođenje finansijske istrage, jer postoje osnovi sumnje da poseduju znatnu imovinu proisteklu iz krivičnog dela. Oni se sumnjiče da su kao organizovana grupa u specijalno napravljenoj laboratoriji u Borči u Ulici Zrenjanski put, u hali od oko 200 kvadrata, na spratu u kući na navedenoj adresi i u šupi iza kuće, neovlašćeno proizvodili i prerađivali opojnu drogu kanabis radi dalje prodaje - saopštilo je ranije VJT u Beogradu.

otkrivena plantaža marihuane
otkrivena plantaža marihuanefoto: Zorana Jevtić, MUP Srbije

Kompletan proces proizvodnje, od zasada do pakovanja, odvijao se u ove tri prostorije opremljene hemijskim preparatima i tehničkim uređajima koji služe za uzgoj, rast i preradu opojne droge-kanabis.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track