"PROCES TRAJAO 5 MESECI, NAPRAVILI SU MINI PROIZVODNJU!" Nedić o zaplenjenoj marihuani u Borči: Imali su svu opremu i stručnjake
Foto: Zorana Jevtić, MUP Srbije

KURIR TV

"PROCES TRAJAO 5 MESECI, NAPRAVILI SU MINI PROIZVODNJU!" Nedić o zaplenjenoj marihuani u Borči: Imali su svu opremu i stručnjake

Crna Hronika -

Laboratorija za uzgoj i preradu marihuane koju je Četvrto odeljenje UKP u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu otkrilo i zaplenilo 19. oktobra, jedna je od najvećih plantaža za proizvodnju droge otrkivena u Srbiji.

U kući u prigradskom naselju, koja je preuređena u farbriku, pronađeno je čak 500 kilograma ove droge, vrednosti oko pet miliona evra! Interesantno je da je od sedmoro uhapšenih, među kojima su i dve žene, čak četvoro stručnjaka za elekroenergetiku.

03:09

PROCES TRAJAO 5 MESECI, NAPRAVILI SU MINI PROIZVODNJU! Nedić o zaplenjenoj marihuani u Borči: Imali su svu opremu i stručnjake

Rajko Nedić, odgovorni urednik Kurira, gostovao je u emisiji Puls Srbije gde je govorio o ovoj fabrici za uzgoj marihuane.

- Hapšenje se odigralo prošlog vikenda, a naši reporteri su bili nakon toga u toj kući. Interesantno je da je to jedan od modela gajenja marihuane u unutrašnjim uslovima. Iznajmljena sa propratnim objektima, jednom velikom garažom, tavanom i prostorom koji je praktično napušten. Izdao ga je bračni par koji cele godine nije tu. Oni su napravili pravu mini proizvodnju - rekao je Nedić i dodao:

Rajko Nedić
foto: Kurir televizija

- Taj proces traje 4 do 5 meseci. U prirodnim okolnostima potrebno je biljci oko 8 sati svetlosti, dok je u tim labaratorijama potrebno 12 sati. To je veoma unosan posao jer jedna biljka daje 300 do 400 grama marihuane, a opet tih 300 grama daje 600 džointa jer se mešaju sa duvanom. Sada kada se izračuna koliko su imali samo u saksijama vidi se ogromna cifra. Opet tu je oprema za odvajanje lista, sečenje cvetova. Ono što je zanimljivo je da su pored 2 žene koje su uhapšene, bili su tu i stručnjaci za struju koji su radili ovde u komunalno lokalnim preduzećima. Jer veoma je bitno prikačiti se na struju i organizovati sistem tih lampi.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track