"RADAN JE AGRESIVNI SADISTA" Nastavljeno suđenje optuženom za UBISTVO supruge na Žarkovu: Tukao je 9 sati, pa IZBO 17 PUTA!
Foto: Printscreen/Facebook

"RADAN JE AGRESIVNI SADISTA" Nastavljeno suđenje optuženom za UBISTVO supruge na Žarkovu: Tukao je 9 sati, pa IZBO 17 PUTA!

Crna Hronika -

Sam profil optuženog ukazuje na agresivnu ličnost sa povremeno sadističkim tendencijama. On ima lošu toleranciju, lošu kontrolu impulsivnih reakcija. Određeni indikatori ukazuju na odsustvo samokontrole, labilno ponašanje, skokove od ljutnjnje do besa i ljubomore.

Ovo je na današnjem suđenju Radanu Vasiljeviću za teško ubistvo supruge Slavice u decembru 2021. godine u Žarkovu, u Višem sudu u Beogradu navela veštak psiholog Sanja Rođenkov Milinković. Ona je kazala da on ne primećuje svoja antisocijalna ponašanja i da ima nedostatak empatije, solidarnosti i bilo kakvih osećanja prema drugima.

- Može se reći da je on jedna neuravnotežena osoba sa nekontrolisanim agresivnim ponašanjem - kazala je veštak. - Prilikom izvršenja zločina imao je suženje svesti, ali ne bitno. On je imao racionalnu kontrolu nad događajem i plan akcije, otišao je u kuhinju po nož.

Žarkovo, ubijena, Slavica Vasiljević
foto: Facebook

Optuženi Vasiljević je na ovo reagovao kako veštak zna da je išao u kiuhinju da uzme nož, kad je nož sve vreme bio na stolu, na šta mu je ona odgovorila da to piše u spisima i da bi njen nalaz bio isti i ako je nož bio na stolu.

- Ja sve povlačim što sam vam pričao na veštačenju, jer mi je tada jedino bilo bitno da se ubijem i nije mi bilo važno šta ćete napisati - rekao je Vasiljević.

Veštak Sanja Rođenkov Milinković je u sudnici kazala i da je njegov pokušaj samoubistva, nakon ubistva supruge, više manifestacija, nego stvaran akt, sa namerom da iz uloge progonitelja uđe u ulogu žrtve.

Inače, Vasiljević je od 22 časa uveče 8. decembra, pa sutradan do podne Slavicu ispitivao da li ga vara i sa kime. Šamarao je svaki put kad bi ga, kako je ranije ispričao iznoseći odbranu, slagala i rekla da ga ne vara. Vezao ju je, isekao joj kosu i odeću. Celu noć je i pio rakiju. Na kraju je oko podne ubio, jer je htela da ide na posao, a on joj nije dao, jer bi se videle masnice i predlagao joj da dovede prijatelja frizera u kuću da je fino ošiša. Ispričao je da je tri puta ubo nožem, a veštačenje je pokazalo da je Slavica imala 17 rana, 15 ubodnih, jednu posekotinu i jednu kombinaciju posekotine i ubodne. Od toga je šest bilo opasno po život, jer su bile u grudima, a ostalih 11 su bile lake povrede.

Nakon ubistva Slavice Radan je pozvao starijeg sina u Nemačkoj i rekao šta je uradio, a onda i sina u Beogradu da dođe odmah kući. Sebi je malo isekao vene na rukama i legao pored žene, koju je prethodno prekrio ćebetom. Stigla je policija i uhapsila ga.

TRAŽI DRUGOG BRANIOCA

Optuženi Vasiljević napisao je pismo sudu u kojem traži da mu se zameni branilac po službenoj dužnosti. U sudnici je rekao da je nezadovoljan njenim radom i da više nema poverenja u nju.

- Ništa me nije branila od medicinskog veštaka, koji je rekao da sam ja 16 puta ubo suprugu. Gde su ti ubodi? Ja se toga ne sećam. Ja sve slike imam u glavi, tri puta sam je ubo. Od mene sada svi oni prave monstruma. Voleo bih da dođe neko iz kancelarije advokata Balše Govedarice i da me brani. Ja ubistvo priznajem, ali nisam monstrum - rekao je Vasiljević.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja