MILJKOVIĆU U ĆELIJI PRONAĐEN MOBILNI TELEFON: Gumicom bio vezan za USB - IZVEDEN DOKAZ U SUDNICI (FOTO)
Foto: Kurir, Dado Đilas

SUĐENJE U SPECIJALNOM SUDU

MILJKOVIĆU U ĆELIJI PRONAĐEN MOBILNI TELEFON: Gumicom bio vezan za USB - IZVEDEN DOKAZ U SUDNICI (FOTO)

Crna Hronika -

Kao dokaz na suđenju kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića izveden je i dokument o forenzičkom pregledu mini mobilnog telefona L8 mini koji je pronađen u pritvorskoj ćeliji Marka Miljkovića u aprilu 2021.

Analizi telefona, kako se videlo u dokumentu, prisustvovali su u MUP-u 14. aprila 2021. Miljković i izvesni Nikola Z.

Podsetimo, prava drama odigrala se u pritvorskoj jedinici kada je u ćeliji pronađen mini telefon, vezan gumicom za USB.

Kako je Kurir tada pisao, stražari su navodno telefon pronašli skriven u flašama napunjenim solju, koje pritvorenici koriste kao tegove.

telefon, Marko Miljković
foto: Kurir

- Flaše sa peskom odnete su na skener i tada je otkriveno da je u njima mobilni, izuzteno malih dimenzija. Iako se posumnjalo odmah da je telefon Miljkovićev, on je tvrdio da nije njegov a čak je tvrdio i da su mu ga stražari podmetnuli. Međutim, kada je obavljen forenzički pregled, otkriveno je da je telefon korišćen samo nekoliko sati pre nego što je urađen vanredni pretres i da je s njega više puta pozivan advokat koji je tada branio Miljkovića - otkrio je sagovornik Kurira. Inače, zbog ovog disciplinskog prekršaja, MIljković je bio kažnjen tako što su mu navodno tri meseca bile zabranjene šetnje.

U nastavku suđenja izveden je i kako je tužilac Ivanić naveo, izuzetno važan dokaz, a to je DNK Lazara Vukićevića pronađen u kući u Ritopeku, ali i tragovi optuženog Vlada Draganića i Miloša Budimira pronađeni u tajnoj prostoriji.

Na industrijskoj mašini za mlevenje mesa koja je otkrivena naknadno u tajnoj prostoriji u kući strave u Ritopeku, otkriveni su DNK profili Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića, rekao je tužilac Saša Ivanić pošto je u sudnici izveden dokaz koji se odnosi na veštačenje tragova.

- Ovaj dokaz je važan jer se odnosi na to da su DNK profili Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića, pronađeni na spoljašnjem delu kade, otvoru mašine, dihtungu mašine i spoljašnjem delu mašine - naveo je tužilac Ivavnić.

Ritopek, Veljko Belivuk, Marko Miljković
foto: Nemanja Nikolić

Podsetimo, tužilac je prethodno naveo i da je dokument koji je izveden pre ovog koji se odnosi na tragove otkrivene na mašini, rekao i da je u tajnoj prostoriji pronađen DNK Lazara Vukićevića.

Prema navodima optužnice, pripadnici zloglasnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tokom 2019. i 2020. u kući u Ritopeku, osim pomenute trojice ubili su i Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Nikolu Mitića i Gorana Mihajlovića.

Odbrana je pokušala da ospori ove dokaze, navodeći da oni nisu pribavljeni po zakonu.

U optužnici se navodi, da su žrtve odvodili u kuću u Ritopeku, ubijali ih, mleli u mašini za mlevenje mesa i potom ostatke spakovane u džakove nosili i prosipali u Dunav.

Inače, jedini čije telo nije uništeno u mašini, kako tvrdi tužilaštvo je prva žrtva klana po optužnici, Goran Mihajlović koji je kako se navodi otrovan u kući u Ritopeku, a potom su njegovi ostaci uništeni u vikendici u Surduku, koja pripada bivšoj ženi rođaka vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, Radoja Živkovića.

Kurir.rs

Bonus video:

01:26

DRAMI NEMA KRAJA, OVO SU NAJBRUTALNIJI DETALJI SA SUĐENJA BELIVUKA! Nedić šokirao: Miljković ubio i zakopao bliskog rođaka?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track