BELIVUKOVI VOJNICI TRAŽE DA BUDU PUŠTENI NA SLOBODU: Jednog peče telo zbog suda, drugi bi da se ženi EVO ŠTA SU SUDIJE ODLUČILE
Foto: Kurir

BELIVUKOVI VOJNICI TRAŽE DA BUDU PUŠTENI NA SLOBODU: Jednog peče telo zbog suda, drugi bi da se ženi EVO ŠTA SU SUDIJE ODLUČILE

Crna Hronika -

Branioci Milovana Tadića, Nemanje Lakićevića, Vladimira Greka, Alekse Stošića i Alekse Šejića zatražili su od sudskog veća da im ukine pritvor u kom su od 4. februara 2021.

Advokat Nikola Jerković koji brani Milovana Tadića, kao i Dalibor Katančević, koji zastupa Nemanju Lakićevića predložili su da im sud odredi jemstvo, kao garanciju da će se redovno javljati na pozive suda.

- Mom klijentu se pritvor produžava po automatizmu. On nema veze ni sa Principima, ni sa navijačkom grupom, niti sa sticanjem materijalne koristi. Nije imao nikakav štek stan, ima stan u kom je živeo sa porodicom, suprugom i decom. Spreman je da da hipoteku na stan u kom živi sa porodicom, kao garanciju da će se odazivati svim pozivima suda - rekao je advokat Katančević.

I sami Tadić i Lakićević potvrdili su reči svojih advokata. - Dajem obećanje da neču da se krijem niti da se dam u bekstvo. Odredite mi jemstvo koje mogu da dam u nekretninama - rekao je Milovan Tadić.

Inače, Tadić je u sredu u Višem sudu u Beogradu u drugom postupku osuđen na tri godine zatvora zbog toga što je 2015. ispred jednog noćnog kluba naneo teške telesne povrede gostu, koji je kasnije preminuo.

Obećanje da, ukoliko bude pušten na slobodu neće da beži niti da se skriva, dao je i optuženi Nemanja Lakićević.

Specijalni Sud, marice, žandramerija, Veljko Belivuk, Marko Miljković
foto: Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić, Dado Đilas

- Obećavam da se neću kriti, dajem vam sve što imam. Kao jemstvo dajem stan u Miklošićevoj vrednosti 350-400.000 evra i dodatno još 50.000 evra - rekao je Lakićević.

Branilac Alekse Stošića optužio je sud da njegovom klijentu, time što mu produžava pritvor "uskraćuje pravo na život jer su mu neophodni operacija i lečenje".

Optuženi Vladimir Grek u sudnici je rekao da ne želi da bude "talac kvalifikacije krivičnih dela".

- Od stresa kad treba da dođem u sudnicu peče me celo telo. Zašto se ja toliko dugo nalazim u pritvoru, imam kod kuće vanbračnu suprugu, hoću da zasnujem porodicu - rekao je Grek.

Tužilac Zoran Babić usprotivio se ovim zahtevima za puštanje na slobodu ili određivanje blaže mere.

- Čuli smo na glavnom pretresu da je odbrani dostavlljeno rešenje kojim je svima produžen pritvor. Imajući u vidu da ništa novo nismo čulil što bi promenilo stav tužilaštva, ništa novo u odnosu na juče kada im je produžen pritvor, tužilaštvo je na stavu da treba odbiti predloge - rekao je tužilac.

Sudsko veće odbilo je ove predloge i navelo da smatra da i dalje stoje razlozi zbog kojih je pritvor određen i produžavan.

- Dobila sam izveštaj lekara da operacija Alekse Stošića jeste potrebna, ali nije hitna - navela je sudija i sledeće suđenje zakazala za 20. novembar.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track