OVO JE DEJAN KOJI JE PROPAO KROZ JAMU U RUDNIKU Rudari nastradali na radnom mestu: "Ne možemo da se pomirimo da te više nema..."
Foto: Printscreen/RTS, Facebook

tragedija u rudniku kod zaječara

OVO JE DEJAN KOJI JE PROPAO KROZ JAMU U RUDNIKU Rudari nastradali na radnom mestu: "Ne možemo da se pomirimo da te više nema..."

Crna Hronika -

Dejan Krajnjanović (42) iz okoline Zaječara nastradao je juče nakon što je zajedno sa kolegom rudarom Ljubišom Bosiljkovićem (55) propao u jamu dugu šest metara tokom separacije uglja.

Pa da podsetimo, nesreća se dogodila juče oko 10.30 sati u rudniku "Lubnica" u selu Grkjan kod Zaječara. Podsetimo, dvojica muškaraca nastradala su, a jedan je povređen dok su radili na separaciji, kada su čisteći je, propali u jamu dubine oko šest metara.

Neutešne porodice i prijatelji stradali i danas se opraštaju od voljenih koji su život izgubili na radnom mestu.

stradali dejan krajnjanović
stradali dejan krajnjanovićfoto: Facebook

- Saučešće porodici, a Dejanu neka je večna slava i spokoj duši. Velika tragedija vas je snašla. Budite jaki i čuvaj dečicu - stoji ispod jednog od stotinu komentara ispod crne fotografije koju je na Fejsbuku okačila Dejanova supruga.

- Ne možemo da se pomirimo sa ovom vešći da ga više nema... Najiskrenije i najdublje saučešće tebi i deci.

Tokom jučerašnjeg dana samo su nizale tužna objave i za njegovog kolegu Ljubišu koji je u avgustu ostao bez supruge Slađane.

- Kao crni dan da je svanuo! Ne mogu da poverujem da te nema, juče sam mislila da je sve neki ružan san, ali opet je isto, tebe nema... izgleda da je istina - napisala je jedna od rođaka nastradalog Ljubiše.

ljubiša bosiljković nastradao u rudniku
ljubiša bosiljković nastradao u rudnikufoto: Privatna arhiva, printscreen/RTS

Nakon jučerašnje tragedije rudnik kod Zaječara posetila je i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović koja je izjavila saučešće porodicama nastradalih.

ministarka posetila rudnik kod zaječara
ministarka posetila rudnik kod zaječarafoto: Ministarstvo rudarstva i energetike

- Uviđaj inspektora za rudarstvo je trenutno u toku kako bi se razjasnile okolnosti ovog nesrećnog događaja. Ova nesreća je duboko potresla nas kao državu i resorno ministarstvo i posvetićemo se inspekciji i donošenju neophodnih mera kako bismo obezbedili sigurno okruženje za sve radnike u svim rudnicima - istakla je juče između ostalog Đedović.

(Kurir.rs - B. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track