USMRTIO DEČAKA KOJI JE GURAO BICIKL Osuđen na 5 godina zatvora: Epilog nesreće kod Bezdana
Foto: Facebook

USMRTIO DEČAKA KOJI JE GURAO BICIKL Osuđen na 5 godina zatvora: Epilog nesreće kod Bezdana

Crna Hronika -

Odlukom Višeg suda u Somboru Andrej G. (23) iz Bezdana osuđen je prvostepenom, nepravosnažnom presudom na kaznu zatvora u trajanju od pet godina zbog izvršenja krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

On se tereti da je 15. januara, vozeći pod dejstvom alkohola, na Bezdanskom putu automobilom usmrtio Davida Mormera (13), koji je od zadobijenih povreda vrlo brzo preminuo u somborskoj bolnici.

- U kaznu mu se uračunava i vreme provedeno u pritvoru počev od 15. januara do 2. novembra ove godine. Istom presudom, izrečena mu je i mera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od četiri godine, računajući od pravosnažnosti presude, s tim da se vreme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u trajanje mere - kažu u Višem sudu u Somboru.

Kako smo tada pisali, David se vraćao od druga, igrali su se poslednjeg dana zimskog raspusta i pred mrak je krenuo kući.

- Navodno su mu drugari rekli da siđe sa bicikla, da ga gura pored puta jer vozila Bezdanskim putem idu jako brzo. On je to i uradio, ali bahatog vozača nije mogao da izbegne - pričale su komšije porodice Mormer.

Andrej G. uhapšen je pet sati posle nesreće i ustanovljen mu je alkohol u krvi, nešto ispod jednog promila, dok je na narkotike bio negativan.

On je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track