"RADOVCI" TUKLI POLICAJCE, "ZEMUNCI" GOLMANA! Saslušana 3 huligana zbog haosa na utakmici FK Rad - FK Zemun! OVAKO su se branili
Foto: Printscreen/Youtube, Pritnscreen/Instagram

vjt u beogradu

"RADOVCI" TUKLI POLICAJCE, "ZEMUNCI" GOLMANA! Saslušana 3 huligana zbog haosa na utakmici FK Rad - FK Zemun! OVAKO su se branili

Crna Hronika -

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušani osumnjičeni Dragan S. i Borislav Đ. zbog sumnje da su 11. novembra 2023. godine na utakmici izmedju FK Zemun i FK Rad napali policijske službenike. Obojica osumnjičenih su negirali izvršenje krivičnog dela.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da obojici osumnjičenih odredi pritvor da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, a Draganu S. i zbog opasnosti od bekstva, s obzirom da nema prijavljeno prebivalište, niti boravište u Republici Srbiji.

Više javno tužilaštvo u Beogradu, Logo
foto: Više javno tužilaštvo u Beogradu

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Prema krivičnoj prijavi MUP RS Dragan S, vođa navijačke grupe FK Rad i Borisav Đ, pripadnik ove grupe su osumnjičeni da su 11. novembra 2023. godine na utakmici izmedju FK Zemun i FK Rad napali policijske službenike.

U drugom predmetu, danas je saslušan Matija R. zbog sumnje da je na istoj utakmici, izmedju FK Zemun i FK Rad napao golmana FK Rad.

Osumnjičeni je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Prema krivičnoj prijavi MUP RS, osumnjičeni je navijač FK Zemun, koji je sa fantomkom preko glave ušao na teren i zajedno sa grupom navijača, koja su takodje imala fantomke i napao golmana FK Rad.

Protiv svih osimnjičenih biće sprovedene dokazne radnje, nakon čega će biti doneta javnotužilačka odluka da li će protiv njih biti podnet optužni predlog sudu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:20

Navijači Zvezde mirni, policija na sve strane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track