TAKSISTA SILOVAN, PA IZBODEN NA SMRT! DA LI JE OVO DOVOLJNA KAZNA: Jeziv slučaj uznemirio Novi Sad, monstrum i ranije kasapio!
Foto: Profimedia

TAKSISTA SILOVAN, PA IZBODEN NA SMRT! DA LI JE OVO DOVOLJNA KAZNA: Jeziv slučaj uznemirio Novi Sad, monstrum i ranije kasapio!

Crna Hronika -

Zločinac Mišo Petković osuđen je na kaznu robije zbog ubistva taksiste

Stravičan zločin dogodio se pre tačno 15 godina, kada je ubijen Dragan Sremčić (48) iz Novog Sada. Tog 15. novembra 2008. Sremčić je ubijen u svom stanu u Ulici Danila Kiša, gde ga je Mišo Petković (28) iz Doboja izbo nožem, a zatim pokušao da sakrije njegovo telo.

Petković je 11. oktobra iste godine pobegao iz zatvora u Orašju, gde je izdržavao desetogodišnju kaznu, takođe zbog ubistva. Starijeg sugrađanina je ubio tako što ga je navodno prvo silovao, a onda ubio sekirom.

Kako je Sremčević pronađen mrtav, a na njemu su samo bile čarape, sumnja se da je Petković i u ovom slučaju pokušao žrtvu da iskoristi seksualno.

Nakon prvog ubistva Petković je u Doboju osuđen na deset godina robije i poslat na izdržavanje kazne u zatvor u Zenici, gde je odležao pet godina. Navodno su njegove seksualne sklonosti bile poznate i u zatvorskoj upravi koja ga je u svojim spisima registrovala kao homoseksualca. Nakon što je odslužio polovinu kazne, dobio je pravo na slobodne vikende. On se u prvim mesecima i vraćao u zatvor sve do 11. oktobra kada mu se gubi svaki trag.

Ustanovljeno je da je pobegao u Crnu Goru, a početkom novembra došao u Beograd, zatim u Novi Sad. U prvim danima je živeo kao beskućnik, spavao po napuštenim gradilištima i kućama, a dane provodio u jeftinim lokalima. Svoju poslednju žrtvu je, kako se nezvanično saznaje, upoznao preko njegove ćerke.

Kobne večeri dvadesetogodišnjakinja ga je dovela u njihov stan na trećem spratu u Ulici cara Dušana, gde su se kratko zadržali.

Petković se navodno kasnije sam vratio u Sremčićev stan, gde ga je brutalno izbo nožem. Posle ubistva, žrtvu je umotao u beli čaršav i vukao ga niz stepenište sve do prizemlja, u nameri da prikrije zločin. Međutim, tada je naišao neko od stanara i ubica je pobegao, ostavljajući krvave tragove i telo žrtve u podnožju stepenica.

policija RS, Doboj
foto: Youtube prtscr / BN TV

Četiri dana kasnije je uhapšen u Loznici.

Priznao je da je ubio Sremčića, koji je inače bio taksista u Novom Sadu, a tvrdio je da je to uradio jer je zlostavljao ćerku Milicu, navodno Petkovićevu devojku. Ona je negirala priču Petkovića i tvrdila da je imala odličan odnos sa ocem, te da ništa što je ispričano nije tačno.

Predsednik sudskog veća Svetimir Popović rekao je da nije potvrđena odbrana Petkovića da je ubio oca s ciljem da zaštiti njegovu kćerku.

- Naprotiv, Petković je s direktnim predumišljajem lišio života Dragana Sremčića - naveo je sudija Popović.

Inače, iz Sremčićevog stana ukrao je mobilni telefon i lančić, koje je sutradan prodao na beogradskom "buvljaku" za 2.000 dinara, nakon čega je pobegao u Crnu Goru, pa u Loznicu gde je uhapšen pri pokušaju da pređe u BiH.

Za svirepi zločin osuđen je na 15 godina kazne zatvora.

(Kurir.rs / Republika.rs)

Bonus video:

01:18

Beogradski taksista bakama nije naplatio vožnju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja